Autor Wątek: Titan Brzytwa na Całe Standardowe Żyletki  (Przeczytany 300 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Piotr2142

• Aktywny użytkownik
  • Podziękowań: 3
  • Miejsce pobytu: Ruda Śląska
Titan Brzytwa na Całe Standardowe Żyletki
« dnia: Maja 02, 2023, 07:27:00 »
Witam, czy ktoś używał brzytwy z titana na całe żyletki? Nigdzie na forum nie znalazłem o niej info.
Ogólnie to używam maszynki na żyletki Parker variant, i chciał bym spróbować brzytwy, może tylko do równania lini ucho- usta, może i będę się nią golił,
Co do brzytew prześledziłem  trochę temat, i pomoc tradycyjna jest lepsza, ale wiadomo koszta brzytwa pas i ewentualnie kamienie bądź wysłanie do naostrzenia.
Więc zastanawiałem się nad titanem lub Parker srx ponoć ma dobrą wagę, z drugiej strony słyszałem, że brzytwy na całe żyletki są lepsze. Pozdrawiam

Offline Mokasyn86

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 56
  • Miejsce pobytu: Gliwice
Odp: Titan Brzytwa na Całe Standardowe Żyletki
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 02, 2023, 09:48:43 »
Ja zacząłem Tradycyjne Golenie od brzytwy na całe żyletki. Ta sama konstrukcja co Titan. Identico. Tylko inne logo i malowanie. Miałem też szawetkę na połówki żyletek. O wiele lepiej goliło mi się szawetką na całe żyletki. Bez dwóch zdań. Co ciekawe "klinga" w tej konstrukcji jest dość ciężka, jak na swoje wymiary. I przez to też niesamowicie łatwo jest się pociąć. Skupienie bardzo wskazane. Ałun w pogotowiu.

Offline jaro82

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 31
  • Miejsce pobytu: Ostrowiec Św.
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 02, 2023, 15:11:09 »
@Piotr2142: Spróbuj szawetki do której się da założyć ostrza AC z ochroną np (Feather SoftGuard albo KAI Titan Mild Protouch). Dzięki temu masz niewielkie ryzyko zacięcia i dłuższą krawędź tnącą.

https://pl.aliexpress.com/item/4000332489816.html
MNŻ: Rockwell 6C, DSCosmetic T7-SE, S9, Gillette King C, Muhle R89, R41, Merkur 34C, Razorock 37, Fatip CC Grande
P: Frank Shaving, Omega 11137, Semogue 610, Yaqi Sagrada Familia, Omega S-Brush

Offline Piotr2142

• Aktywny użytkownik
  • Podziękowań: 3
  • Miejsce pobytu: Ruda Śląska
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 07, 2023, 11:30:52 »
Wielkie dzięki za pomoc, kupiłem w końcu na połówki żyletek Parker srx ze względu na słuszną wagę, udało się ogolić bez zacięć, pod włos goliłem się maszynka na żyletki 😁 Dzięki za pomoc