Autor Wątek: Tatara Muramasa Adjustable  (Przeczytany 7498 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Robson

• *
  • Podziękowań: 24
  • Miejsce pobytu: CK
Odp: Tatara Muramasa Adjustable
« Odpowiedź #15 dnia: Grudnia 26, 2021, 18:16:30 »
Chyba ostatecznie nikt jej na forum jeszcze nie kupił, a przynajmniej nikt się nie pochwalił :). Tym samym pozostają Ci poszukiwania na zagranicznych forach.
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Offline Greg100

• Nowy Użytkownik
  • *
  • Podziękowań: 0
  • Okno na świat
  • Miejsce pobytu: Boise
« Odpowiedź #16 dnia: Grudnia 26, 2021, 21:06:54 »
Nie pozostaje mi więc nic innego jak ja kupić. Bazując na licznych opiniach mogłaby byc dla mnie strzałem w 10.

Ogłaszam że właśnie zakupiłem wyżej wymieniona maszynkę. Czekam teraz z niecierpliwieniem.

Witam. Maszynka jest już w moim posiadaniu. Po dwóch goleniach jestem pod mocnym wrażeniem. Golenie bez żadnych podrażnień i skaleczeń. Idealna do codziennego użytku. Wybacza wszystko. Efekt jest taki że jestem idealny ogolony. Golenie lekkie i wyjątkowo przyjemne.
« Ostatnia zmiana: Maja 14, 2022, 07:13:18 wysłana przez Robson »
MNŻ: Rex Ambassador, Merkur Futur, Tatara Muramasa
Mydła: Barrister and Mann, Zingari Man, PAA, Gentleman's Nod, Mike's Natural Soap, Los Jabones de Joserra, ABBATE Y LA MANTIA

Offline matucho

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 5
  • Miejsce pobytu: Wlkp.
« Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 08, 2022, 18:56:50 »
@Greg100 porównaj do jakiejś konkretnej maszynki, na różnych ustawieniach. Kusi mocno.
MNŻ DE: ROCCA, Standard Razors, Black Mamba, MJ-90, iKon Slant DLC, Henson AL13 +++ , Lupo
MNŻ SE: HAWK v1, HAWK v2, The General, Enoch

dariuszdomagala

« Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 08, 2022, 19:22:19 »
Widzę @Greg100, że masz także Ambassadora. Jak juz opadną pierwsze emocje możesz je do siebie porównać?

Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka

Offline Greg100

• Nowy Użytkownik
  • *
  • Okno na świat
« Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 08, 2022, 20:47:44 »
@dariuszdomagala, @matucho Rex Ambassador i Tatara Muramasa to dwa zupełnie odmienne wrażenia z golenia. Nie ma żadnej maszynki, no może poza cartridg'ami, z ujemna ekspozycją żyletki. Muramasa na ustawieniach 1 i 2 w ogóle nie dotyka skóry a goli! I goli bardzo skutecznie. Jest o wiele skuteczniejsze od Rex'a, który lubi czasami "dziabnąć". Kupiłem Muramase ze względu na wygląd i na ujemna ekspozycje żyletki. To taki jak to mówią autopilot. Idealna do codziennego golenia. Dla mnie rewelacja i zupełnie nowe doświadczenie w goleniu. Polecam bo frajda z używania jest ogromna.
Mydła: Barrister and Mann, Zingari Man, PAA, Gentleman's Nod, Mike's Natural Soap, Los Jabones de Joserra, ABBATE Y LA MANTIA

Offline Stef.Dard

• Nowy Użytkownik
  • *
  • Miejsce pobytu: PL
« Odpowiedź #20 dnia: Stycznia 24, 2022, 20:01:41 »
A widzisz Przyjacielu i po to jest forum aby wyrazić swoje zdanie, dla mnie Muramasa jest słaba no może przeciętna ,normalna regulowana i tyle.
Na najwyższym ustawieniu goli poprawnie i tylko tyle poprawnie, ale to moje zdanie . Pozdrawiam

Offline Greg100

• Nowy Użytkownik
  • *
  • Okno na świat
« Odpowiedź #21 dnia: Stycznia 24, 2022, 20:51:38 »
@Stef.Dard To słowo słaba może być źle zrozumiane. Ona jest słaba na ustawieniach od 1 do 3 bo nie dotyka skóry. Właściwie tylko na 1 i 2. Ustawienie 3 to już ekspozycja neutralna czyli 0. I to jest w niej super. Jest idealna na nowicjuszy, do szybkiego golenia przed powiedzmy ważnym spotkaniem bądź wyjściem do pracy oraz do miejsc intymnych tu mam na myśli jest idealna dla kobiet. Osobiście moja ulubiona maszynka. Rozumiem każdy ma inne wrażenie. Ale drugiej takiej nie ma i to jest w niej również piękne. Pozdrawiam.

Offline Lagner

• Użytkownik
  • **
  • Podziękowań: 1
« Odpowiedź #22 dnia: Stycznia 26, 2022, 08:06:23 »
@Stef.Dard Jest idealna na nowicjuszy, do szybkiego golenia przed powiedzmy ważnym spotkaniem bądź wyjściem do pracy oraz do miejsc intymnych tu mam na myśli jest idealna dla kobiet.

Idealna dla nowicjuszy piszesz? To jest maszynka, która z przesyłką i cłem kosztuje 1800 zł!!! Do tego ujemna ekspozycja na dwóch ustawieniach i neutralna na trzecim, pozwala przypuszczać, że dla 95% mężczyzn te ustawienia będą "martwe". Pozostają dwa ustawienia, które jak czytamy na zagranicznych forach szału nie robią. @Greg100 czekamy na nią na bazarku  ;)

Offline Robson

• *
  • Podziękowań: 24
  • Miejsce pobytu: CK
« Odpowiedź #23 dnia: Stycznia 26, 2022, 08:26:53 »
Każdy ma inne potrzeby i dlatego dla Greg100 może być idealna. Faktem jest jednak, że akurat ta maszynka (pomijam już cenę) w opinii wielu użytkowników jest co najmniej dość kontrowersyjna.
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Offline Pimps

• *
  • Podziękowań: 6
  • Mariusz Sapeta
  • Miejsce pobytu: Tarnów
« Odpowiedź #24 dnia: Stycznia 26, 2022, 08:49:12 »
Moim zdaniem jeszcze istnieje coś takiego że coś nam się podoba i to kupujemy i nie do końca to musi być użyteczne, wygodne itp. itd. i tu taki przykład - czy buty szpilki dla kobiet są wygodne? one mają podkreślać/dodawać atrakcyjności, elegancji. Mam wiele maszynek które mi się podobają ale nie ogolą mnie tak jak bym chciał ale je mam bo dla mnie są piękne. Dodatkowo dochodzi stara prawda - maszynka pasuje nam ale komu innemu nie.
Reasumując ta maszynka bardzo mi się podoba i chciałbym ją mieć żeby mieć bo wolę brzytwę, szawetkę i tutaj jeżeli ktoś by mi ją chciał przekazać na przechowanie to chętnie przygarnę bo miejsce mam, ale pamiętajmy że cena sprzętu i jego wygląd nas nie goli ale wielu osobom wystarcza że go mają i tyle :)
Jeżeli czegoś nie wolno a bardzo się chce to można Evil
YouTube
INSTAGRAM

Offline gienek-emeryt

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 13
  • Miejsce pobytu: Częstochowa
« Odpowiedź #25 dnia: Stycznia 26, 2022, 10:04:06 »
A czy zatem nie jest to sygnał że najwyższy czas żeby wybrać sie do dobrego specjalisty od głowy?   rotfl rotfl rotfl
                                        beer
Każde rękodzieło ma swoją cenę.
Kto zaniża jego wartość lekceważy wykonawcę i ośmiesza siebie.

Offline Pimps

• *
  • Podziękowań: 6
  • Mariusz Sapeta
  • Miejsce pobytu: Tarnów
« Odpowiedź #26 dnia: Stycznia 26, 2022, 10:43:11 »
Może i jest :)
Jeżeli czegoś nie wolno a bardzo się chce to można Evil
YouTube
INSTAGRAM

Offline Lagner

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #27 dnia: Stycznia 26, 2022, 12:55:33 »
Oczywiście, zakupy sprzętu do golenia mają rożne podłoże. Jeżeli walory wizualne i techniczne stanowią podstawowe kryterium doboru, to produkt jak najbardziej warty zakupu.

Offline Greg100

• Nowy Użytkownik
  • *
  • Okno na świat
« Odpowiedź #28 dnia: Stycznia 26, 2022, 15:15:14 »
@Lagner Dla nowicjuszy mam namyśli wszystkich którzy korzystali do tej pory tylko z maszynek na cartridze. Na dolnych ustawieniach golenie jest bardzo podobne. Dla mnie te ustawienia nie są martwe wręcz przeciwnie. Maszynka jest bardzo efektywna. Przez ostatnie kilka lat w większości używałem Rex'a także porównuje Muramase właśnie do niej. Tak w woli ścisłości:) Górnych ustawień szczerze powiem jeszcze nie używałem. Ogromne frajdę mam z tych dolnych i sam nie wierze ze nie dotyka skory i tak goli. Dla mnie frajda z golenia nią jest niesamowita. A cena? Fakt. Zaporowa. A to jeszcze bardziej wyróżniają ja z tłumu i czyni bardzo specyficzną. Płacimy w dużej mierze za patent.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 26, 2022, 15:17:44 wysłana przez Greg100 »

Offline Lagner

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #29 dnia: Stycznia 26, 2022, 17:53:57 »
@Lagner sam nie wierze ze nie dotyka skory i tak goli.

no właśnie. Czyli rano się golisz, dojeżdżasz do pracy i w zasadzie trzeba się znowu ogolić, bo zarost rośnie. Fizyki nie oszukasz.  rotfl Nie no spoko, jesteś zadowolony i to jest super.