Autor Wątek: Gillette Heritage - zestaw z maszynką  (Przeczytany 5566 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Przemo666

Odp: Gillette Heritage - zestaw z maszynką
« Odpowiedź #15 dnia: Grudnia 16, 2019, 13:48:00 »
Za cenę ~130 pln z wysyłką ostatnio wyrwałem Red Tipa na zatoce. Z tą maszynką to chyba lepiej poczekać jak będzie przeceniona w lidlu, jeśli w ogóle będzie w europie :)

Offline dida1007

• Użytkownik
  • **
  • Podziękowań: 0
« Odpowiedź #16 dnia: Grudnia 16, 2019, 13:58:21 »
Jeżeli cena którą znalazłem jest prawdziwa (160zł), to jeżeli ktoś szuka pierwszej maszynki to Muhle R89 ma za 140 zł, a tutaj ta sama świetna głowica i stylowe pudełko. Spectrum możesz porównać jakość wykonania rączek?

Online SP3CtRUM

• *
  • Podziękowań: 27
  • \o/ Spec \o/
  • Miejsce pobytu: Warszawa
« Odpowiedź #17 dnia: Grudnia 16, 2019, 14:04:19 »
Obie rączki - zarówno Muhle R89 jak i tej Gillette są wysokiej jakości. Co prawda nie jest to stal nierdzewna - obie to stopy pokryte chromem.
Obie tak samo błyszczące :) Jakościowo stawiam je na równi sobie. Dla mnie Muhle nieco wygodniejsza - głównie przez to, że jest dłuższa i chyba nieco grubsza.
A co do ceny - wszystko zależy od gustu.
Muhle R89 można wyrwać nieco taniej (dużo jest na wyprzedażach). Także Edwin Jagger z identyczną głowicą jest wyceniany niżej. Za 90 PLN można je spokojnie wyrwać.
Z kolei pudełko Gillette jest naprawdę ładne i sam chętnie bym jeszcze ze 2 takie sobie dokupił.
Ze wstępnych komunikatów Gillette ten zestaw miał być sprzedawany tylko i wyłącznie poprzez Amazon. Nie wiem jak będzie dalej ale nie spodziewałbym jej się szybko w sklepach internetowych, nie mówiąc już o marketach czy drogeriach.
"...You can call me SP3CtRUM, you can call me Spectrum, you can call me Spec. You can call me a dirty spec-of-a-bitch, but if you EVER call me Speick again, I'll finish this fight..."

Offline Robson

• *
  • Podziękowań: 24
  • Miejsce pobytu: CK
« Odpowiedź #18 dnia: Grudnia 16, 2019, 14:08:06 »
Spokojnie poczekam  :)
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Offline Biogon

• Użytkownik
  • **
  • Podziękowań: 0
  • Miejsce pobytu: 3ka
« Odpowiedź #19 dnia: Grudnia 16, 2019, 15:23:11 »
Ja też spokojnie poczekam i kupię wyłącznie dla pudełka  ;D
HAWK V3-A, V3-OC, V2, ATT S1, IKON MR-SE, Silesia, GSA

Offline Robson

• *
  • Podziękowań: 24
  • Miejsce pobytu: CK
« Odpowiedź #20 dnia: Listopada 11, 2022, 07:59:38 »
Proszę przenieść dyskusję do właściwych wątków, to jest temat wyłącznie o Gillette Heritage.

Dyskusja nie na temat usunięta.
« Ostatnia zmiana: Listopada 27, 2022, 08:55:39 wysłana przez Robson »
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...