Autor Wątek: Żyletki Muhle  (Przeczytany 87456 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Marcin Es

• Zaawansowany użytkownik
  • Podziękowań: 0
  • "Amor patriae nostra lex"
  • Miejsce pobytu: Toruń
Odp: Żyletki Muhle
« Odpowiedź #375 dnia: Czerwca 16, 2020, 12:46:35 »
Graruluję. Ja, więcej niż 3 w miarę komfortowe golenia z niej nie wycisnąłem.

Offline ManfredBee

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #376 dnia: Sierpnia 19, 2020, 14:53:09 »
Skusiłem się na żyletki Mühle. Po 9,99 za 10 pudełko z 10 żyletek na A... od R..._pl.

W zasadzie byłem pewny, że produkt tej firmy gwarantuje mi doskonałą jakość golenia. I... się zawiodłem.

Żyletek używałem w WCP, M15C oraz R41. W WCP i M15C także z podkładką z żyletki o obciętych ostrzach, zwiększającą agresywność.

Żyletki mają niestabilną jakość: niektórymi ciężko było mi się dogolić, a innymi jakoś się udawało.

Zresztą słowo „jakoś” najlepiej opisuje moje doświadczenia z tymi żyletkami.

Moja ocena – pozytywna, ale niska. Taka dostateczna na szynach (szkolna trója z dwoma minusami).

Offline barteknapster

• Użytkownik
  • **
  • Podziękowań: 1
  • Miejsce pobytu: Warszawa
« Odpowiedź #377 dnia: Września 28, 2020, 19:11:37 »
Dokładnie to samo mnie spotkało. Kupiłem Muhle Rocca i była dorzucona jedna.
Okropna żyletka, agresywna i do tego po pierwszym przejściu jakby tępa.
Wyrzuciłem, ale kupiłem opakowanie 10szt za 9,99 zł i niestety to samo. Żyletki nie dla mnie.

Offline yace k _b

• Użytkownik
  • **
  • Miejsce pobytu: Gdańsk
« Odpowiedź #378 dnia: Września 28, 2020, 19:50:12 »
U mnie również rozczarowanie , myślałem że żyletki sygnowane przez takiego producenta powinny byc co najmniej dobre , a tutaj skucha , po pierwszym goleniu odstawiłem ...

Offline barteknapster

• Użytkownik
  • **
  • Miejsce pobytu: Warszawa
« Odpowiedź #379 dnia: Września 28, 2020, 19:51:37 »
Za to maszynki mają świetny stosunek ceny do jakości.
Żyletki jak dla mnie porażka :(

Offline kwasek071

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 9
« Odpowiedź #380 dnia: Września 28, 2020, 21:11:27 »
Producent dorzuca do fajnej maszynki żyletkę o słabej jakości . Moim zdaniem odwrotny zabieg marketingowy, który na starcie zniechęca do golenia ha ha .Ale z drugiej strony trudno wymagać żeby pakować na start żyletkę innego producenta .

Offline Tomek 24

• Stały bywalec.
  • Miejsce pobytu: Kraków
« Odpowiedź #381 dnia: Września 28, 2020, 21:26:27 »
A nie mogą pomyśleć o żyletce własnej produkcji... tylko duuuużo lepszej? Taki to problem 🤔🤣?

Heniek.F2

« Odpowiedź #382 dnia: Października 04, 2020, 20:13:03 »
Kiedyś pakowali inne żyletki. Żyletka Muhle w sumie to nie taki stary produkt, o ile się nie mylę jest z nami ze 3 lata ... oczekiwania były wysokie ... mnie w ogóle nie spasowała i chyba nie tylko mnie, całkiem sporo chłopaków wypowiada się raczej w słabym tonie o tych żyletkach... Jeżeli dobrze pamietam, dawniej dawali Astry do maszynek, obojętnie czy Muhle czy Edwin do maszynek.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Offline Eryczek

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #383 dnia: Grudnia 11, 2022, 12:58:03 »
Odkopuję temat.
Mnie żyletki Muhle akurat podpasowały więc z większymi lub mniejszymi przerwami ich używam od czasu ich pojawienia się. Ostatnio uzupełniałem zapasy i okazało się że firma zmieniła opakowania:

Od lewej po staremu, po prawej te nowe.
Reasumując, plastikowy dyspenser zmienił się w tekturowy kartonik, żyletka zyskała mocowanie czterema kroplami kleju (ale nie tak wielkimi jak w żyletkach Gillette) a napisy na żyletce zostały naniesione ciemniejszym atramentem. Na tym różnice się kończą. Żyletki niczym się nie różnią od tych kupionych przeze mnie kilka lat temu.

Offline japurek

• *
  • Podziękowań: 21
  • Miejsce pobytu: Kraków
« Odpowiedź #384 dnia: Grudnia 11, 2022, 20:46:41 »
@Eryczek jeśli pasują Ci żyletki muhle to również możesz spróbować żyletek persona. Bardzo podobne. Pozdrawiam.

Offline Eryczek

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #385 dnia: Grudnia 11, 2022, 22:35:41 »
@japurek, znam Personny i bardzo je lubie (choc mam zapas starych zyletek, ostatnio widzialem jakies zmiany w opakowaniach). Faktycznie są bardzo podobne do Muhle. Podobne są jeszcze Perma Sharpy ale są najostrzejsze z całej tej trójki.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 11, 2022, 22:37:26 wysłana przez Eryczek »

Offline marcin19883

• Aktywny użytkownik
  • Podziękowań: 24
  • Miejsce pobytu: Polska
« Odpowiedź #386 dnia: Lutego 01, 2023, 20:02:47 »
Posiadam żyletki Muhle od kilku tygodni. Kupione z maszynką r89. Sprawują się bardzo dobrze. Już dwie sztuki poszły i ta druga jest taka sama jakościowo. A niektórzy tutaj piszą, że nierówna ostrość. Niby każda sztuka inaczej goli, to nieprawda. Przynajmniej moja paczka jest ok.  :)
Maszynka: Muhle r41, r89, Żyletka: Astra zielona, Pędzel: Wilkinson syntetyk, Krem do golenia: Cella zielona, Proraso czerwone, Arko, Po goleniu: Ałun Osma, Balsam Nivea Sensitive