Autor Wątek: TREET  (Przeczytany 69782 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mokasyn86

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 32
  • Miejsce pobytu: Gliwice
Odp: TREET
« Odpowiedź #150 dnia: Czerwca 20, 2022, 14:09:37 »
No właśnie po osuszeniu na pieprz nie ma prawa nic zardzewieć. Jakikolwiek przedmiot. No i trzymanie z dala od łazienki czy balkonu  ;D

Offline jaro82

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 20
  • Miejsce pobytu: Ostrowiec Św.
« Odpowiedź #151 dnia: Czerwca 20, 2022, 14:22:24 »
W łazience może być dość wilgotno przez dużą część doby, dlatego nie trzymam w niej jakichkolwiek akcesoriów do TG.
MNŻ: Rockwell 6C, DSCosmetic T7-SE, S9, Gillette King C, Muhle R89, R41, Merkur 34C, Razorock 37, Fatip CC Grande
P: Frank Shaving, Omega 11137, Semogue 610, Yaqi Sagrada Familia, Omega S-Brush

Offline Grafi

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 0
  • Kosiarz umysłów
  • Miejsce pobytu: Sopot / wejherowo
« Odpowiedź #152 dnia: Czerwca 20, 2022, 14:29:30 »
No właśnie nie osuszałem i nie trzymałem poza łazienką. Założyłem i cześć.
Pod względem jakości golenia dla mnie ta żyletka jest super w maszynce fatip OC i głowicy r 89.
Ze względu na to, że nie mam zwyczaju szczególnie dbać o żyletkę (osuszanie, wycieranie, trzymanie maszynki poza łazienką) żyletka chyba nie dla mnie.
Wiedząc jak podchodzę do żyletek będę się nią golić maksymalnie 3x lub z nich zrezygnuję.
Biorąc pod uwagę, że jest sporo żyletek dających 3 krotne, bliskie i dokładne golenie w cenie do 7zł 10 sztuk,
najprościej będzie mi zrezygnować z nich.
Treet carbon jest świetną żyletką dla osób które żyletkę dbają.
Osoby które zakładają żyletkę i na tym koniec raczej nie będą zadowolone.
Oczywiście opłukuję maszynkę do czysta po goleniu, dokładne, pełne czyszczenie wykonuje co kilka tygodni a nie po każdym goleniu
Dla mnie osobiście dbanie o żyletkę to już przesada. Co innego o maszynkę nie mówiąc o brzytwie.

No właśnie po osuszeniu na pieprz nie ma prawa nic zardzewieć. Jakikolwiek przedmiot. No i trzymanie z dala od łazienki czy balkonu  ;D

Od zawsze trzymam moje maszynki i mydła w łazience, nic im z tego powodu nie dolega. Gdyby było inaczej, pewnie trzymał bym gdzie indziej jak kolega @jaro82.
Ni wycieram też maszynek po goleniu płuczę, strząsam odwieszam, tak jak pisałem pełne czyszenie raz na kilka tygodni.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 20, 2022, 14:34:16 wysłana przez Grafi »
P: HJM 21P8SGR EJ81SB3521
M: Muhle R41. TOOTH COMB | EJ R35211SR (poległa)| Mercur 39c Slant | W-Lux
K: Lider Classic |Wars Clasic | AS: Bond Export | Korsarz | Arco | Art.Grassa
Mydła różne
Ż: Isana | Polsilver  Astra | Derby premium (są ok)
Nacet | Wilkinson | (złe)
linux user:563627

Offline T800

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 22
  • Miejsce pobytu: Rybnik Piaski
« Odpowiedź #153 dnia: Czerwca 20, 2022, 15:21:58 »
Nie rozumiem podejścia  hmmm Jak coś jest dobre to raczej warto o to zadbać Przecież to są sprawy sekundowe Kocham rzeczy o które trzeba dbać by służyły Brzytwy wiadomo Stalowe patelnie dla super chrupkiej panierki Mechaniczne zegarki bo z duszą no i benzynowe zapalniczki bo pierwszy mach smakuje lepiej Ale ja jestem dziwakiem outsiderem  hmmm  rotfl
« Ostatnia zmiana: Czerwca 20, 2022, 15:33:41 wysłana przez T800 »

Offline Grafi

• Stały bywalec.
  • Kosiarz umysłów
  • Miejsce pobytu: Sopot / wejherowo
« Odpowiedź #154 dnia: Czerwca 20, 2022, 15:41:03 »
@T800 Brzytwy, maszynki; stalowe,żeliwne,  ceramiczne patelnie, woki czy inne zippo albo pióra wieczne. to trochę inny sort asortymentu niż żyletka.
Żyletka z samej swej natury jest rzecz wymienną nie trwałą pomyślaną jako element zużywalny. Jak ceny wszystkiego skocza tak jak mi się wydaje to i aparat do ostrzenia żyletek się kupi albo brzytwę  shave1
« Ostatnia zmiana: Czerwca 20, 2022, 15:46:16 wysłana przez Grafi »
P: HJM 21P8SGR EJ81SB3521
M: Muhle R41. TOOTH COMB | EJ R35211SR (poległa)| Mercur 39c Slant | W-Lux
K: Lider Classic |Wars Clasic | AS: Bond Export | Korsarz | Arco | Art.Grassa
Mydła różne
Ż: Isana | Polsilver  Astra | Derby premium (są ok)
Nacet | Wilkinson | (złe)
linux user:563627

Offline lääkäri

• Nowy Użytkownik
  • *
  • Miejsce pobytu: Anywhere, anytime
« Odpowiedź #155 dnia: Marca 19, 2023, 06:35:17 »
Dzisiaj miałem PRZYJEMNOŚĆ użyć po raz pierwszy Treet Platinum Super Stainless (założona do Rockwella 6S, płytka nr 5). Bardzo dobra żyletka ook. Na początku wydawała mi się nieco tępawa, ale z każdym przejściem nabierała mocy i wyszło super golenie. Nieco mniej agresywna od zielonej Astry oraz od Gillette Platinum, za to zero podrażnień i osiągnięte PN. Zobaczę jak będzie przy drugim goleniu. Na tę chwilę  rock.

Właśnie zamawiam - zaryzykuję i dam znać  :)