Autor Wątek: Godna polecenia szczotka do brody  (Przeczytany 252 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline A34 Comet

• Użytkownik
  • **
  • Podziękowań: 0
Godna polecenia szczotka do brody
« dnia: Marca 09, 2023, 10:59:01 »
Produkcji chińskiej firmy Life. Opisywania niby jako szczotka do włosów ale u mnie sprawdza się tylko do zarostu. Te gumowe zęby nijak nie chcą wejść pomiędzy włosy na głowie, za to świetnie wyczesuje brud i inne zanieczyszczenia z zarostu oraz masuje skórę twarzy. Tak wygląda:

Offline Mokasyn86

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 32
  • Miejsce pobytu: Gliwice
Odp: Godna polecenia szczotka do brody
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 09, 2023, 13:15:57 »
Ona jest bardziej twarda, czy bardziej miękka ?

Offline A34 Comet

• Użytkownik
  • **
  • Podziękowań: 0
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 09, 2023, 16:09:04 »
Wypustki do czesania stworzone są z bardzo elastycznego tworzywa, to coś przypominającego gumę a więc jest bardziej twarda od szczotek Kent z włosiem a bardziej miękka w stosunku do tych zwykłych szczotek z plastiku, gdzie elementy do czesania są z zakończone są plastikowymi kuleczkami. Jej największa zaleta to to, że bardzo dobrze "wgryza" się w zarost ta szczotka i trzyma się w nim w trakcie czesania, nie harata skóry, lecz masuje.

Offline T800

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 22
  • Miejsce pobytu: Rybnik Piaski
« Odpowiedź #3 dnia: Marca 09, 2023, 16:15:34 »
Mokasynku chcesz mieć brodę  hmmm

dariuszdomagala

Godna polecenia szczotka do brody
« Odpowiedź #4 dnia: Marca 09, 2023, 16:59:22 »
Szczerze mówiąc to nie wyobrażam sobie jakoś skutecznego czesania brody taką szczotką.
Jej rolą jest niw tylko układanie włosów ale także wyczesywanie tego co się tam znalazło i znaleść nie powinno jak również usuwanie złuszczonego naskórka.
Tak wiec tutaj moim zdaniem najlepiej będzie się sprawdzał dedykowany kartacz.
Na codzień używam kilku ale najbardziej wydajny do wszystkich powyższych celów jest ten od SV z krótkim gęstym i sztywnym włosiem.

No chyba, że ma się zarost jak Mikołaj no to może faktycznie lepiej się sprawdzi niż kartacz…

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
« Ostatnia zmiana: Marca 09, 2023, 17:07:51 wysłana przez dariuszdomagala »

Offline Mokasyn86

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 32
  • Miejsce pobytu: Gliwice
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 09, 2023, 18:33:39 »
Brodę ja już miałem raz. Będę miał drugi, ale nie w najbliższej przyszłości. Ja właśnie używałem takiego jakby kartacza (nie był to typowy kartacz do brody, ale tak wyglądał-może był on do butów  rotfl), z gęstym, krótkim włosiem, i sztywnym. Tak jak od dariusza. I bardzo fajnie mi się nim masowało skórę pod zarostem  ;D Nie wiem jakie są wymiary tej szczotki, ale ona też mi się wydaje zbyt "rozszedzona", i ze zbyt długimi mackami.

Offline StraightRazor

• Zaawansowany użytkownik
  • Podziękowań: 15
  • TG, a miało być tanio:)
  • Miejsce pobytu: Podlasie
« Odpowiedź #6 dnia: Marca 09, 2023, 20:20:35 »
Tak jak pisał @dariuszdomagala nie wyobrażam sobie skutecznego działania tej szczotki. Głównym powodem stosowania kartaczy i dedykowanych szczotek do brody jest usunięcie martwego naskórka, pobudzenie krążenia, ułożenie włosów. Sam stosuje kartacz od Capitan Fawcett w wersji podróżnej. Jest mały, poręczny i bardzo fajnie masuje skórę.

Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka

Prawie 40 lat, a niepoważny

dariuszdomagala

« Odpowiedź #7 dnia: Marca 09, 2023, 21:04:40 »
Kartacz od Captain Fawcett faktycznie jest fajny a przez swój kompaktowy rozmiar, bardzo poręczny. Natomiast ja osobiście bardziej polecam właśnie ten od SV. Ma nieco krótsze a przez to także nieco sztywniejsze włosie. Masaż pierwsza klasa

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk