Autor Wątek: Testujemy Nosferatu  (Przeczytany 28474 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline T800

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 26
  • Miejsce pobytu: Rybnik Piaski
Odp: Testujemy Nosferatu
« Odpowiedź #150 dnia: Czerwca 10, 2022, 17:55:26 »
Jak za mocno będziesz dociskał na  kamieniu to nie będzie zbierało samej krawędzi tylko środek łysinki bo się pod naciskiem podda i uniesie do góry tak na chłopski rozum Dlatego samo wykończenie jak najdelikatniej wtedy poleruje samo żądełko  ;)

Offline bartgee

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 12
  • Miejsce pobytu: Przywidz, pomorskie
« Odpowiedź #151 dnia: Czerwca 10, 2022, 18:03:07 »
@T800 praktycznie zerowy docisk i na samej wodzie :) Ok z mojej strony koniec offtopu. ;)

Offline T800

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 26
  • Miejsce pobytu: Rybnik Piaski
« Odpowiedź #152 dnia: Czerwca 10, 2022, 18:09:59 »
Ok Koniec wycieczki  beer Musiał byś widzieć jak ostrze  O:-)

Offline Logiełka

• Użytkownik
  • **
  • Podziękowań: 0
  • Miejsce pobytu: Konstancin-Jeziorna
« Odpowiedź #153 dnia: Czerwca 10, 2022, 22:22:06 »
@bartgee - najlepsze recenzje i już  beer Czekam na  slanta..

I na wesoło:
- pytanie do widza "na co Pan czeka"?
- Na relacje z Przywidza :)

Może źle odmienionej Przywidz, za co przepraszam  shave1
« Ostatnia zmiana: Czerwca 10, 2022, 22:35:41 wysłana przez Logiełka »

Offline bartgee

• Stały bywalec.
« Odpowiedź #154 dnia: Czerwca 10, 2022, 22:32:22 »
@Logiełka dzięki beer.

Haha - wersja na wesoło świetna ;D.
Nie masz za co przepraszać beer. BTW, odmienia się zwyczajnie, tj. "z Przywidza", "w Przywidzu" itd. ;)

Ostatni odcinek na pewno przyniesie sporo bardzo ciekawych wniosków o całym zestawie badger12. Jak zawsze będą rozdziały, więc łatwo można będzie sobie przeskoczyć do części, która wyda się najbardziej interesująca dla Widza ook.

Offline japurek

• *
  • Podziękowań: 21
  • Miejsce pobytu: Kraków
« Odpowiedź #155 dnia: Czerwca 10, 2022, 22:54:23 »
@bartgee  najbardziej interesuje mnie porównanie do innych slantów. Ta maszynka rozkochała mnie w takim ułożeniu żyletki, co nie oznacza że nie ma dla mnie skutecznych a za razem łagodnych maszynek z normalnym ułożeniem :D

Czekam bo strasznie ciekaw jestem. Dla mnie maszynka Nosferatu zaskoczenie tego roku, i to MEGA. Szkoda tylko że to takie plastikowe.  rock rock

Online Troip

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 23
  • Miejsce pobytu: Polska
« Odpowiedź #156 dnia: Czerwca 11, 2022, 08:38:39 »
japurek.

Oprócz Nosferatu mam jeszcze kilka innych slantów.
Merkura, Ikona, ATT

Slant Nosferatu najbardziej przypomina slanta Ikona B1.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 11, 2022, 08:57:26 wysłana przez Troip »
Have A Great Shave, Have A Great Day!

Offline japurek

• *
  • Podziękowań: 21
  • Miejsce pobytu: Kraków
« Odpowiedź #157 dnia: Czerwca 11, 2022, 08:49:21 »
@Troip od kiedy slant Nosferatu zagościł u mnie pod strzechą, kilka slantow zdażyło już rozgościć się w mojej kolekcji. Sam jestem ciekawy co z tego będzie.

Wiem tylko tyle ze German nie skradł mojego serca tak jak ten „plastic fantastic”

Online Troip

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 23
« Odpowiedź #158 dnia: Czerwca 11, 2022, 08:54:50 »
japurek.
Ze slantami to jest tak, że albo się je lubi albo nie.
Ja np bardzo lubię Slanty.
Do moich ulubionych slantów należą ATT S1 i Merkur 39c.

Teraz powoli przymierzam się do slanta od Fatipa.
Ma bardzo dobre opinie.

Have A Great Shave, Have A Great Day!

Offline bartgee

• Stały bywalec.
« Odpowiedź #159 dnia: Czerwca 11, 2022, 09:06:43 »
@japurek, wszystkiego dowiesz się z ostatniego odcinka recenzji  ;D. Zapraszam wszystkich do obejrzenia 8):

Offline Mokasyn86

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 41
  • Miejsce pobytu: Gliwice
« Odpowiedź #160 dnia: Czerwca 11, 2022, 22:00:52 »
Z tego Nosferatu nie podoba mi się klimat. Wampiry, trumny, krew, mnie to nie kręci. Ale to tylko moje zdanie  ;)

Na rynek amerykański, na Halloween, może być przebój  hmmm

Offline tom106

• Stały bywalec.
« Odpowiedź #161 dnia: Czerwca 11, 2022, 22:08:53 »
Bardzo fajna recenzja obejrzałem od deski do deski. Ciekawi mnie ta maszynka, jeśli jest tak jak mówisz, że maszyna ta jest na poziomie skuteczności podobnym do R41 to byłoby naprawdę coś. Na mydło się nie zdecyduje, choć tygielek pierwsza klasa ;)
Co do porównania do mydła Wilkinson to Ja obecnie gole się mydłem Wilkinson właśnie, wprawdzie z niebieskiego tygielka i po kilkunastu goleniach doszedłem z tym mydłem do porozumienia tak, że pisana mi absolutnie nie zanika.
Trochę szkoda, że maszynka ta kosztuję tyle ile kosztuje, a wiec jest w przedziale gdzie konkurencja i wybór jest duży.
Jak kiedyś ci się znudzi to chętnie wypożyczyłbym na tydzień czy dwa do wypróbowania.
Pozdrawiam, Recenzja super.
"Ten, kto podąża za tłumem, nigdy nie dojdzie dalej niż tłum. Ten, kto podąża sam, znajdzie się w miejscu, do którego nikt jeszcze wcześniej nie dotarł". - Albert Einstein

Offline bartgee

• Stały bywalec.
« Odpowiedź #162 dnia: Czerwca 11, 2022, 22:56:50 »
@Mokasyn86 dla mnie klimat zestawu jest obojętny, chociaż trzeba przyznać, że przykuwa oko. rock

@tom106 dziękuję, cieszy mnie to bardzo. Sporo wysiłku i czasu włożyłem w te cztery odcinki. Najbardziej kontrowersyjne z całego zestawu jest niewątpliwie mydło, dlatego zależało mi na pokazaniu golenia różnymi narzędziami golącymi (ulubiona maszynka - tu każdy może podstawić swoją, szawetka FAC, brzytwa, maszynka Nosferatu Slant). Na pewno za jakiś czas nagram golenie się szawetką na zwykłe żyletki (całe lub połówki) z mydłem Nosferatu. Myślę, że to mydło będzie wymiatać z taką szawetką. Kwestia zanikającej piany, czyli coś co jeszcze pięć miesięcy temu powodowało u mnie wielkie NIE, bardzo zmieniła się po tych ostatnich goleniach. Tak jak powiedziałem na filmie, jeśli zanikająca piana to must-have, to nie będę na siłę nikogo przekonywał do zakupu. My, pasjonaci tradycyjnego golenia, mamy wiele mydeł w naszych kolekcjach, słaba wydajność nie ma dla mnie znaczenia, bo zwykle używam jakiegoś mydła 2-3 dni, czasami tydzień i zmieniam na inne. No i na pewno nie zarekomenduję tego mydła dla świeżych adeptów TG jako mydła na start i do tego jedynego mydła, bo tylko mogłoby to ich zniechęcić do TG. ;)

@tom106 co do maszynki, to wkrótce nagram film z podsumowaniem moich pięciu slantów i tam wszystkie szczegółowo porównam. Musiałbym teraz tutaj referat napisać, jak Kolega @Grafi, a nie będę tu offtopował. Także jeszcze trochę cierpliwości. A co do porównania do R41, to bardzo podobnie odczuwam Nosferatu Slanta. Musze się nią jeszcze trochę pogolić i wtedy będę gotowy do nagrania odcinka z podsumowaniem slantów. Zgadza się co do ceny Nosferatu Slant, jest sporo innych metalowych maszynek w tej cenie, można przebierać :). Co do wypożyczenia, będę o Tobie pamiętał beer. Dziękuję za miłe słowa, jest to bardzo motywujące do nagrywania kolejnych recenzji. Pozdrawiam serdecznie rock.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 11, 2022, 23:09:39 wysłana przez bartgee »

Offline tom106

• Stały bywalec.
« Odpowiedź #163 dnia: Czerwca 11, 2022, 23:38:08 »
Rozważ czy przy następnych goleniach nie wziąć innej żyletki. Astra to żyletka środka, ani tępa, ani agresywna, co niektórzy powiedzieliby, że nijaka. Przydałoby się wypróbować ten sprzęt z jakimś Featherem czy BIC a z drugiej strony np. żyletką Derby czy czymś podobnym.
"Ten, kto podąża za tłumem, nigdy nie dojdzie dalej niż tłum. Ten, kto podąża sam, znajdzie się w miejscu, do którego nikt jeszcze wcześniej nie dotarł". - Albert Einstein

Offline bartgee

• Stały bywalec.
« Odpowiedź #164 dnia: Czerwca 12, 2022, 01:18:50 »
@tom106 na filmie z recenzji załadowałem Gillette Platinum :). Na pewno sprawdzę ją z kilkoma różnymi ulubionymi żyletkami.