@Mokasyn86 dla mnie klimat zestawu jest obojętny, chociaż trzeba przyznać, że przykuwa oko.
@tom106 dziękuję, cieszy mnie to bardzo. Sporo wysiłku i czasu włożyłem w te cztery odcinki. Najbardziej kontrowersyjne z całego zestawu jest niewątpliwie mydło, dlatego zależało mi na pokazaniu golenia różnymi narzędziami golącymi (ulubiona maszynka - tu każdy może podstawić swoją, szawetka FAC, brzytwa, maszynka Nosferatu Slant). Na pewno za jakiś czas nagram golenie się szawetką na zwykłe żyletki (całe lub połówki) z mydłem Nosferatu. Myślę, że to mydło będzie wymiatać z taką szawetką. Kwestia zanikającej piany, czyli coś co jeszcze pięć miesięcy temu powodowało u mnie wielkie NIE, bardzo zmieniła się po tych ostatnich goleniach. Tak jak powiedziałem na filmie, jeśli zanikająca piana to must-have, to nie będę na siłę nikogo przekonywał do zakupu. My, pasjonaci tradycyjnego golenia, mamy wiele mydeł w naszych kolekcjach, słaba wydajność nie ma dla mnie znaczenia, bo zwykle używam jakiegoś mydła 2-3 dni, czasami tydzień i zmieniam na inne. No i na pewno nie zarekomenduję tego mydła dla świeżych adeptów TG jako mydła na start i do tego jedynego mydła, bo tylko mogłoby to ich zniechęcić do TG.
@tom106 co do maszynki, to wkrótce nagram film z podsumowaniem moich pięciu slantów i tam wszystkie szczegółowo porównam. Musiałbym teraz tutaj referat napisać, jak Kolega
@Grafi, a nie będę tu offtopował. Także jeszcze trochę cierpliwości. A co do porównania do R41, to bardzo podobnie odczuwam Nosferatu Slanta. Musze się nią jeszcze trochę pogolić i wtedy będę gotowy do nagrania odcinka z podsumowaniem slantów. Zgadza się co do ceny Nosferatu Slant, jest sporo innych metalowych maszynek w tej cenie, można przebierać

. Co do wypożyczenia, będę o Tobie pamiętał

. Dziękuję za miłe słowa, jest to bardzo motywujące do nagrywania kolejnych recenzji. Pozdrawiam serdecznie

.