Autor Wątek: Kanion Gold Edt iAs Pollena Ewa  (Przeczytany 2012 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Świr

• Użytkownik
  • **
  • Podziękowań: 0
  • Miejsce pobytu: Kąty Wrocławskie
Kanion Gold Edt iAs Pollena Ewa
« dnia: Marca 09, 2019, 10:14:56 »
Używałem wody toaletowej i płynu po goleniu przez blisko rok. Właściwości pielęgnacyjne AS oceniam wysoko. Osobiście przeszkadza mi trochę atomizer, rzecz rzadko spotykana w AS. Psikałem sobie na dłoń dostatecznie długo, aż uzbierało się na tyle produktu, by wykonać klasyczne, męskie chluśnięcie palącym płynem w twarz. Woda toaletowa utrzymuje swój zapach przyzwoicie długo.

O samym zapachu słów kilka. Kanion od pierwszych chwil urzekł mnie swoim zapachem i jego głębią. Jest to zdecydowanie jeden z moich faworytów, do których jeszcze nie raz będę wracać. Tajemniczy fourege, roztacza wokół nas sympatyczną, miłą, paprotno-orientalną woń. Paproć jest dostatecznie wyraźnie zaakcentowana w kompozycji, aby zapach sklasyfikować jako fourege. Orzeźwiające nuty cytrusów, i ciepłe akordy przełamane tą paprocią, tworzą zapach, obok którego nie można przejść obojętnie. Panie szczególnie zwracają na niego uwagę. To zapach dostojny, dla eleganckiego, współczesnego mężczyzny z klasą, który jest pewny siebie i ma już ugruntowaną pozycję zawodową. Współczesny, jednak w pewnym stopniu czerpie też z klasycznych i sprawdzonych wzorców.

Łódzka Pollena wypuszczając ten zapach na rynek, jak dla mnie pozytywnie zapisała się w historii. Kaniony mają swoją wierną rzeszę odbiorców. Do niedawna używałem również dezodorantu, drzewnej można było nabyć również żel pod prysznic. Niestety asortyment stale się kurczy, jednak ASy i EDT dostępne są we wszystkich, czterech wersjach zapachowych. W Kanionie Gold swego czasu byłem wręcz zakochany i będzie to już chyba miłość na długie lata.

A jakie skojarzenia mają z tym zapachem pozostali koledzy brzytwiarze?
"Naj­trud­niej­sze w dys­kusji nie jest to, by bro­nić ja­kiejś opi­nii, ale by ją mieć."

Éric-Emmanuel Schmitt

Maszynka: Wizamet 11
Pędzel: Donegal - borsuk i dzik
Żyletka: Polsilver made in Russia
Krem: Wars Classic, Ziaja
AS/EDC: Wars Classic, Brutal Grand

Offline Pieter

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 6
  • Miejsce pobytu: Poznań
Odp: Kanion Gold Edt iAs Pollena Ewa
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 09, 2019, 10:35:20 »
Tylko pierwszy Kanion, taki zielony. Reszta mnie już nie interesowała.

Offline vrtel

• Nowy Użytkownik
  • *
  • Podziękowań: 0
  • Miejsce pobytu: Gdańsk
Odp: Kanion Gold Edt iAs Pollena Ewa
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 09, 2023, 09:11:34 »
Kanion Blue EdT

Taka nowość się pojawiła ostatnio. Próbował ktoś?

Linka nie mogę coś wkleić...