Jeśli mogę doradzić to na pocztek lepsza będzie brzytwa o szlifie 1/2 hollow ground, to co podaleś 6/8 to szerokoś ostrza w calach i 6/8 jest jak najbardziej ok. Ma to swoje zalety, lepiej widac w lustrze pod jakim kątem trzymasz brzytwę, jest cięższa i łatwiej goli twardy zarost ze względu na to że ma mniej elastyczne ostrze. Dla początkujących najlepsze są brzytwy o szlifie 1/4 lub 1/2 ale możesz także kupić 1/1. Ta o której piszę to np. Dovo 6/8.
Co do pasa, który podałeś to raczej nie jst godny uwagi, skóra wygląda na twarda i szorstką a jakość powierzchni z tego co widac jest marna. Niewielki będzie pożytek z tego dla tej brzytwy. Lepszy rozwiązaniem zrobić pas samemu lub poprosić kogoś o zrobienie ze skóry juchtowej miękkiej. Pas to jeden z jnajważniejszych elementów tej układanki wg mnie jeśli chcesz utrzymać ostrze na najwyższym poziomie.
Kamienie,ten z razors to chiński 12k, będzie go trzeba wyrównać przed użyciem, bo te kamienie nie sa zbyt równe, wiem bo tez tam kupiłem

. Jest to wolny kamień (troche przyspiesza z zawiesiną ) ale dobry i przyjemnie sie na nim ostrzy. Pisałem o tym kamieniu w dziale z kamieniami. Jednak potrzebna będzie do niego płytka diamentowa o gradacji ok 300 gdyz oprócz wyrównania kamien ma tendencję do zapychania się i trzeba go dośc często odświerzać. Wg mnie lepszym wyborem będzie kamień wodny MST Müller. Rownież opisany w dziale z kamieniami, jest dość łatwy do opanowania i bardzo dobry do wykańczania ostrza, poza tym jeśli nie będziesz ostrzył brzytwy po renowacji czy wyrównaniu ostrza to spokojnie wystarczy do naostrzenia brzytwy nawet po stępieniu jej uprzednio o szkło. Rozważ także kamień rozsutec, koledzy na forum są z niego zadowoleni, ja nie mam takiego i niewiele moge powiedzieć. Z tych trzech najbardziej uniwersalny będzie mst muller, do chońskiego trzeba więcej cierpliwości ale efekty sa bardzo dobre. Aha, na początek jeśli będziesz chciał sam ostrzyć to zaopatrz się w pastę do ostrzenia np dwuskładnikowa Dovo lub przynajmniej tlenek chromu bo pezpośrednio po kamieniu raczej na poczatku komfortowo się nie ogolisz. Ostrzenie wymaga trochę wprawy a pasty bardzo ułatwiają jeśli początkowo nie wychodzi na kamieniu

.