Najpierw formalnie. Trochę dziwi mnie, że ten dział jest dostępny jedynie dla zalogowanych. TYm bardziej, że sporo filmów jest i tak ogólnodostępnych oraz w dziale
rafffa. Ale mniejsza z tym. Ten film o tureckim fryzjerze w Londynie bardzo mnie zaciekawił. Znalazłem tam kilka interesujących szczegółów.
- sposób wyrabiania piany na twarzy. Zawsze miałem z tym kłopoty z różnymi pędzlami a głównie tymi z borsuka. Rzecz w tym, że pędzle z borsuka bardzo absorbują wodę i wyrabiają pianę głównie wewnątrz. Tu widzę gościa który naciska na knot podczas rozprowadzania na twarzy. Nigdy tego nie próbowałem. Może to jest odpowiedź na ten problem.
- zielony wosk na uszach. Też nigdy się z tym nie spotkałem. Będąc w Turcji u fryzjera facet jedynie wypalał mi uszy itp.
- Sposób trzymania brzytwy jest dość oryginalny. Osobiście nie mam pewności czy daje to pełną kontrolę nad brzytwą, podziwiam gościa, że daje radę.
.
- Cena w Londynie. Z cennika na ich stronie wynika że to golenie to 12 funtów. Nie jest to aż tak źle.

W koncu to ok 60 zł. Stylista w Warszawie bierze więcej a przy tym nie ogoli.