A czy jest coś takiego jak golenie nieprawidłowe i prawidłowe? Gość opanował taką technikę i idzie mu jak widać sprawnie.
@tom106 
nie ma

. Najlepszą techniką golenia naszej twarzy jest nasza technika, przez nas wypracowana. Każdy z nas wypracował metodą prób i błędów swoją własną technikę pozwalającą na skuteczne ogolenie się. To czy golimy się jedną ręką, czy połowę twarzy tylko z włosem, nie ma znaczenia. Niektórzy golą całą twarz tylko z włosem (1 lub 2 przejścia), niektórzy jedno przejście od razu pod włos. Niektórzy golą się tylko jedną ręką dominującą. Czy mają nieprawidłową technikę? No nie

. Wypracowali swoją, najlepszą dla swojego komfortu golenia i swojej twarzy.
Mr Q widzę ma jakąś fobię przed zmoczeniem brzytwy. A piana to jest sucha, nie zawiera w ogóle wody? A ostrzy ją też godzinami na sucho?

Ja podobnie jak
@Erais spłukuję brzytwę podczas golenia. Nie lubię jak mi na KT zasychają resztki piany, przez co mi hamuje na twarzy. Żadna z moich pięciu brzytew nie nabawiła się przez to rdzy. Po goleniu dokładnie wycieram i przewecowuję na pasie, a potem kilka godzin leży w przewiewnym miejscu. Jeśli ktoś woli wycierać (w gąbkę, ręcznik, dłoń, itp.) to niech wyciera. Jeśli woli spłukiwać, niech spłukuje.