@bartgee: Ja również preferowałbym Edwina niż Roccę gdybym miał kupić jedną z nich. Czekam na filmik z recenzją 
@jaro82 Filmik będzie wkrótce. Muszę zapoznać się z maszynką.
@bartgee Też oglądałem ten film. On zakupił wersję tez z zamkniętym grzebieniem. Bardzo ją chwalił...Cena tej maszynki jets OK - nie za boli nas. Polecam sklep Dzik i Borsuk.
Zazdroszczę Ci zakupu...Fatip ma zawsze ma jakieś rysy, otarcia, taki on już jest...bo mialem kiedyś - parę lat temu inne wersje. Edwin i Muhle są ładnie wykonane. Twój model mam zamiar kupić w tym roku...Najlepiej z rączką niebieską... Podobno bardzo fajnie goli. Podobnie jak Muhle Rocca...super maszynka - polecam.
@ShaveManiac te niedoskonałości po obróbce maszynowej jakie mają FATIPY dodają tym maszynkom uroku. FATIP IL GROSSO jest śliczny, tylko szkoda że nie ma jej w wersji NICKEL. Ostatecznie kupię CHROME OC, ale to za jakiś czas. W sumie to nawet dobrze, bo PICCOLO OC mam w wersji NICKEL, to IL GROSSO CHROME OC będzie w sam raz.
3ONE6 z kolorowymi rączkami ma rączki aluminiowe, bardzo ładnie to wygląda, ale waga maszynki wynosi 59 g, a wersja KN 85 g. Moletowanie świetne, co prawda rączka RAZOROCK BULLDOG, którą jakiś czas temu kupiłem dla KING C GILLETTE, bardziej wbija się w palce. Zobaczymy jak będzie sprawować się, gdy palce będą w pianie.
@ShaveManiac, spróbuj proszę przy najbliższej okazji kilka razy pod rząd załadować żyletkę i napisz czy faktycznie usunęli w tej głowicy problem z krzywą ekspozycją żyletki. Tylko zrób co najmniej 10 prób. U mnie średnio raz na 5 ląduje trochę krzywo, zarówno w OC jak i CC.
@Gato Loco - piękne zakupy

.
@bialy77 dlaczego zjedzie? Odważnie wybrałeś. Szawetka na zwykłe żyletki jest co prawda trudna na start, ale jeśli bardzo chcesz to się jej nauczysz. Poszedłeś moją drogą

. Tak samo zrobiłem na początku tego roku. Te ogromne drewniane okładki nie powodują złego wyważenia? Mam taki problem z chińskim klonem FEATHER AC SS oraz z PARKEREM SRX. Ten ostatni ma metalowe okładki, które powodują że nawet po złożeniu do kąta 90 stopni ciężar idzie na okładki i źle się goli. Napisz później proszę jak Ci poszły pierwsze golenia w wątku "to był dobry dzień - ogoliłem się idealnie".
@bialy77, łatwiej się zaciąć szawetką na zwykłe żyletki, ponieważ samo ostrze jest cieńsze niż ostrze FAC, KT wygląda zupełnie inaczej niż w przypadki szawetki na ostrza FAC no i jeśli mamy dużą ekspozycję żyletki to podatna jest ona na drgania. Najmniejszą ekspozycję żyletki i zero drgań mam w szawetce UNIVERSAL LAMA INTERA na całe żyletki, w niej ekspozycja jest mniejsza niż w moich pozostałych dwóch szawetkach na żyletki i prawie nie drga. Ciekawe, jak z ekspozycją w Twojej. Daj znać później.

A i uwierz, ale golenie szawetką na zwykłe żyletki jest mocno inne niż golenie brzytwą. Mnie najbardziej podobne golenie zapewnia szawetka KAI CAPTAIN STANSARD CAP-R7 z ostrzem FEATHER PROFESSIONAL SOFT GUARD, ale to i tak nie to samo.
@jaro82 - ja czekałem na mój zakup od maja 2021

.