Szeroki kąt to zdecydowanie zmiana na lepsze. Dźwięk jest akceptowalny, ale nic więcej. W postprodukcji warto spróbować zlikwidować efekt studni.
Edyta: może warto poeksperymentować z wysokością ustawienia kamery?
Dzięki,
@Artisso. O to mi właśnie chodziło. Lekkie echo jest łazience i na nagraniu jest wyraźnie słyszalne. Zaraz się pobawię tym nagraniem w AudaCity. Sprawdzę też w module Fairlight DaVinci Resolve.
Kamerę umieściłem na półce na mikro statywie. Mam też duży statyw, zobaczę czy da się go ustawić. Może to być problematyczne, bo łazienka jest długa i wąska.
Ja z kolei uważam, że jeśli chodzi o takie sprawy jak golenie to im bliżej widać twarz golącego tym lepiej.
Więc dla mnie lepszy był pierwszy filmik z telefonu.
P.S
Wiem, że lubisz mydełka z Tallow, więc polecam kupić Tabac póki jeszcze są dostępne.
@Troip, też mi się wydaje z tego powodu lepszy, tylko drażni mnie efekt "pompowania" w moim telefonie.
Co do TABACA - mają je wycofać z polskiego rynku czy producent będzie robił reformulację i będzie to mydło całkowicie roślinne?
@les - dzięki, wystarczy mi opinia typu "jest lepiej" lub "jest gorzej".

Panowie, czekam na kolejne opinie co do kąta telefon vs kamerka sportowa. Może też być, że finalne nagranie będzie z telefonu + dźwięk z dyktafonu, odszumiony i pozbawiony echa (w miarę możliwości). Muszę zamówić mikrofon krawatowy, wtedy nie musiałbym nagrywać dźwięku osobno. Tylko wtedy łatwo o wypadek, można łatwo zrzucić kamerę/telefon

.