Autor Wątek: Kulpol - Admirał  (Przeczytany 33424 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lechita_CMLXVI

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 1
  • Miejsce pobytu: Polska Zachodnia - Slavia Occidentalis
Odp: Kulpol - Admirał
« Odpowiedź #30 dnia: Lipca 22, 2014, 00:41:46 »
Dalsze testy Admirała AS potwierdziły, że jest to dobry produkt po goleniu. Zapach nie jest bardzo trwały, na pewno jednak lepszy niż w przypadku EdC. Typowo morski, odświeżający - idealny na lato. Chociaż podstawą Admirała jest alkohol to po aplikacji piecze krótko i niezbyt mocno. Zawiera alantoinę i niespotykane z reguły w AS wyciągi kwiatowo-ziołowe (jeżówka, konyza kanadyjska). Dzięki temu dobrze spełnia nie tylko funkcje odkażające, ale również łagodzące. Jak już wcześniej zostało wspomniane znaczną część sukcesu Admirał zawdzięcza ładnemu flakonowi z korkiem oraz kartonikowi z mapą Azji Południowej i Południowo - Wschodniej (m. in. Indie, Bengal, Cejlon, Syjam, Borneo, Kambodża)  :) Reasumując warto sprawdzić - potwierdza się, że polscy producenci wody/płyny po goleniu często robią lepiej niż wody kolońskie/toaletowe z tej samej linii. 

Offline ornus

• Aktywny użytkownik
  • Podziękowań: 0
  • Miejsce pobytu: Bielsko-Biała/Wrocław
« Odpowiedź #31 dnia: Lutego 11, 2015, 21:43:30 »
Zakupiłem w wersji AS - całkiem, całkiem ... Myślę, że zagości u mnie na półce.
Ciekaw jestem wersji EDC, ale skojarzenie z tym zapachem mam jedno - Christopher Columbus. Pamięta ktoś tę wodę?
[  /|\ wysłane z mojego Atari 65 XE /|\  ]

Offline mariuszfelix

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 2
  • Shit happens
  • Miejsce pobytu: Ruda Śląska
« Odpowiedź #32 dnia: Lutego 11, 2015, 21:48:26 »
czyli Admirał-Christopher Columbus-Kenzo Pour Homme...???   ;)
Gillette Slim Adjustable
Merkur FUTUR
Merkur 39C SLANT Sledgehammer

https://www.flickr.com/photos/mariuszfelix/

Offline ornus

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #33 dnia: Lutego 11, 2015, 22:13:17 »
Coś tak mniej więcej, chociaż Kenzo nigdy niw wąchałem. Mi się skojarzył Admirał z Columbusem, a wiem, że na perfuforum z kolei Columbusa porównują do Kenzo właśnie...

Offline Lechita_CMLXVI

• Stały bywalec.
  • Miejsce pobytu: Polska Zachodnia - Slavia Occidentalis
« Odpowiedź #34 dnia: Lutego 11, 2015, 23:40:23 »
Moim zdaniem Admirał jest zapachem, który powinien się spodobać zwolennikom "głębinowych" morskich zapachów, z przełomu lat. 80. i 90. czyli właśnie Kenzo Pour Homme, ale także Davidoff Cool Water. W mojej ocenie Admirał nie jest podobny do Kenzo PH, ale ma podobne parametry - czuć, że jesteśmy nad morzem, ale nie jest to zapach dla osób lubiących lekkie, świeże i rozwodnione wody toaletowe. Podobne wrażenia wywołuje AS Barbus Classic. Tego Columbusa nie sprawdzałem. Rozumiem, że chodzi o żółtego? Jak już wcześniej pisałem w drogerii po sąsiedzku jest niebieski, ale do tej pory nie wypróbowałem testera. Jeżeli żółty Columbus jest podobny do Kenzo PH to moim zdaniem nie będzie zbliżony do Admirała aczkolwiek byłby to ten sam oceaniczny klimat.
« Ostatnia zmiana: Lutego 11, 2015, 23:45:44 wysłana przez Lechita_CMLXVI »

Offline ornus

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #35 dnia: Lutego 12, 2015, 10:16:00 »
Tak, tak, mam na myśli "żółtego" Columbusa. Ten "niebieski" to wersja d'ete, której w ogóle nie znam.
Z Admirałem pierwsze skojarzyłem sobie właśnie "żółtego" Columbusa.

Offline ornus

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #36 dnia: Lutego 24, 2015, 09:59:07 »
Dzięki koledze Flanker mam możliwość sprawdzenia Admirała w wersji EDC. Columbus jest jednak bardziej ostry, bardziej "apteczny" w otwarciu, ale tak, to jest ten sam styl.
I niestety potwierdzam opinie o trwałości Admirała - tragiczna, do godziny. Szkoda, byłaby naprawdę ciekawa woda krajowej producji.

e: literówka
« Ostatnia zmiana: Lutego 24, 2015, 10:00:44 wysłana przez ornus »

Offline jstm

• Zaawansowany użytkownik
  • Miejsce pobytu: Poznań
« Odpowiedź #37 dnia: Października 10, 2016, 23:00:40 »
Flakon okazały, zawartość wnioskując z opisu ciekawa, woda trafia na mają listę zakupową ;)

Offline Armand

• Miejsce pobytu: Breslavia/Cracovia/Baleary
« Odpowiedź #38 dnia: Marca 02, 2017, 21:16:42 »
Muszę przyznać, że ..właśnie "odkryłem" na swój użytek "Admirała". Początkowo zlekceważyłem zniechęcony płukankowo- mydlanym otwarciem, myślałem że to wszystko co ma nasz wódz floty  :) do zaoferowania. Dziś jednak goliłem się w koszuli, i ciut rozlało się przy aplikacji na mankiety, gors, kołnierzyk etc. Zapach przetrwał więc sporo dłużej niż na rękach. A wrażenia? Ktoś powyżej dokonał porównania z "Christopher Columbus", które jest absolutnie chybione. Półkę z serią literatury morskiej ozdabia u mnie stary flakonik Columbusa, taki z 90's. To jest kompletnie inny zapach. Admirał po wspominanym świeżo-mydlanym otwarciu ma akcent skoszonej trawy, przełamanej jakąś słodko- dymną nutą. Zapach dużo bardziej złożony niż sądziłem, i zdecydowanie "zielony", nie morski. Jest na tyle fajny, że po zużyciu na pewno kupię kolejny. Pytanie tylko, jaki krem by do niego pasował. To musi być coś słodko zielono dymnego… Czy EDC Admirała jest podobny?
Brzytwy-Piomet Częstochowa 6/8 "Samuraj"/ "Bagheera" 6/8 by Gienek.

MnŻ- Gillette NEW No. 77 (30's)

EDT- Safari, Aramis, Cacharel p/h, Kouros, Opium YSL  AS- Wars Classic, Ferajna Bay Rum, Admirał, Alpa 378, Alpa Farao <3 (Uwielbiam.. :D) EDC- Wars Classic, Przemysławka.

Offline korea83

• Stały bywalec.
  • Miejsce pobytu: Kościan
« Odpowiedź #39 dnia: Marca 02, 2017, 21:33:37 »
Jak czytam "Admirał" to przed oczami mam momentalnie butelkę tego specyfiku, która jeszcze niedawno stała (nie wiem czy nadal stoi) na wannie w domu moich dziadków. Co ciekawe ta butelka stała tam "odkąd pamiętam", bardzo możliwe, że całe moje życie. Moi dziadkowie już nie żyją, ale po ich śmierci lubiłem sobie otworzyć tą butelkę i powąchać. Ten zapach zawsze będzie mi się dobrze kojarzyć, ale już nawet pomijając te skojarzenie to oceniam go całkiem całkiem  ook
MnŻ: Muhle R89, nierdzewny Generał
Pędzel: Muhle CLASSIC 93K256, Semogue SOC borsuk, Semogue SOC dzik, syntetyk Plisson, syntetyk Yagi

Offline Armand

• Miejsce pobytu: Breslavia/Cracovia/Baleary
« Odpowiedź #40 dnia: Marca 02, 2017, 21:49:09 »
Po namyśle (i powąchaniu ponownym :D) widzę go tak; trawa, zielone liście/dym z palonego drewna/mech dębowy (!) Głowiłem się nad nazwą "tego czegoś trzeciego" i to byłoby to najpewniej.. Otwarcie mydlane. Moim zdaniem nie morski, nie ma ani jednej morskiej nuty- glonów, soli, ozonu/benzoesanu etc. Mimo tego może się komuś skojarzyło, bo przestrzenny i orzeźwiający.
Brzytwy-Piomet Częstochowa 6/8 "Samuraj"/ "Bagheera" 6/8 by Gienek.

MnŻ- Gillette NEW No. 77 (30's)

EDT- Safari, Aramis, Cacharel p/h, Kouros, Opium YSL  AS- Wars Classic, Ferajna Bay Rum, Admirał, Alpa 378, Alpa Farao <3 (Uwielbiam.. :D) EDC- Wars Classic, Przemysławka.

Offline bennq91

• Nowy Użytkownik
  • *
  • Miejsce pobytu: Wałcz
« Odpowiedź #41 dnia: Grudnia 15, 2020, 10:34:29 »
Witam.
Używa jeszcze ktoś Admirała? :) Mam wrażenie, że też już powoli znika z rynku (obym się mylił). Płyn Ogórkowy jest bardziej rozchwytywany. Kojarzy ktoś ze starszych kolegów, od kiedy produkują Admirała?
Mmm...niestety żadnego. Praktycznie, mianowicie, tu wyjścia tyłem teoretycznie nie ma.

Offline przemo1978

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 4
  • Miejsce pobytu: Warszawa Ursus
« Odpowiedź #42 dnia: Grudnia 15, 2020, 10:49:50 »
Mam jeszcze końcówkę starej wersji z korkiem ala Oldspice. Z tego co wiem to jest produkowany w nowej szacie i można go dostać w sklepach internetowych.
"Mówiła mi ,życie może być szorstkie ,a pośpiech najostrzejszą z brzytw."

Offline bennq91

• Nowy Użytkownik
  • *
  • Miejsce pobytu: Wałcz
« Odpowiedź #43 dnia: Grudnia 15, 2020, 11:14:47 »
Sprawdzałem wczoraj dostępność, nawet zamówiłem kilka, ale mam dziwne wrażenie, że źródełko wysycha...
Mmm...niestety żadnego. Praktycznie, mianowicie, tu wyjścia tyłem teoretycznie nie ma.

Offline T800

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 19
  • Miejsce pobytu: Rybnik Piaski
« Odpowiedź #44 dnia: Czerwca 22, 2021, 16:49:59 »
Dzis drugi raz po goleniu uzylem Admirala Zapach mily swiezy lekko landrynkowy Po AS Admiral skora przez chwile jest lepka ale po chwili to znika i jest fajnie nawilzona Jak za 7 zl bardzo dobry specyfik od kultowego Kulpola  ook