Autor Wątek: Prywatny hosting zdjęć + przestrzeń w sieci (alternatywa dla imageshack)  (Przeczytany 21922 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline maciosek

• Zaawansowany użytkownik
  • Podziękowań: 0
Witam,
Chciałbym Wam przedstawić alternatywny do imageshack sposób na udostępnianie zdjęć na forum, a dodatkowo zyskamy wirtualną prywatną przestrzeń w sieci, którą będziemy mieli dostępną z komputera/tableta/smartfonu tak jakby to był zwykły folder na naszym dysku.

Wystarczy założyć konto na copy.com (do zarejestrowania należy podać Imię, Nazwisko, email oraz hasło), a otrzymamy 5GB przestrzeni w sieci. Dodatkowo jeśli skorzystacie z mojego spersonalizowanego linka poniżej to zarówno Wy jak i ja otrzymamy dodatkowe +5GB przestrzeni dyskowej. Oto link:
https://copy.com?r=PFBj18

Po zarejestrowaniu należy zainstalować specjalną aplikację, która będzie nam synchronizowała katalog na dysku sieciowym z katalogiem w naszej wirtualnej przestrzeni (aplikacja dostępna jest na windows, mac, iphone, android)
Od tej pory możemy skopiować nasze zdjęcie do katalogu na copy.com, a następnie z poziomu przegladarki internetowej kliknąć prawym klawiszem myszki na zdjęciu i wybrać opcję ?Share?. Zostanie wygenerowany adres do zdjęcia typu https://copy.com/AqpArNOYNiZx wystarczy teraz umieścić to w tagach [ img ]...[ /img ] i mamy efekt jak poniżej :)

Oczywiście nasza wirtualna przestrzeń może być wykorzystana analogicznie jak dysk twardy w komputerze, więc możemy tam trzymać różne inne pliki (muzyka, filmy itd.) To czy coś udostępnimy publicznie zależy tylko od nas.
Ps.
Każdy po założeniu konta może wygenerować i udostępnić swój spersonalizowany link do rejestracji i dzięki temu zyskiwać kolejne 5GB, za każą osobę, która się z niego zarejestruje
Pozdrawiam,
Maciek

Offline r06borek

• Aktywny użytkownik
  • Miejsce pobytu: Rybnik
U mnie ciemno, zdjęcia nie widać.

Offline maciosek

Spróbuj odświeżyć stronę. U mnie na dwóch komputerach i telefonie zdjęcie się wyświetlają

Offline r06borek

• Aktywny użytkownik
  • Miejsce pobytu: Rybnik
Zmieniłem przeglądarke i zadziałało, pewno coś nie tak u mnie.

Offline gombrowitch

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 1
  • Miejsce pobytu: Polska
Jeśli już zakładać konta, to wordpress oferuje sporo przestrzeni. Inną alternatywą jest imgur (tu nie trzeba zakładać żadnego konta).
Rockwell 6c, Merkur Progress, Muhle R41, Muhle R39
Pędzle Omega - Syntetyk i dziki. Był Kozłowski borsuk, Semogue dzik

Offline maciosek

Ale tutaj mamy coś jak wirtualny dysk dysk twardy. i na start można mieć 10GB pojemności,.która można dodatkowo zwiększać. Działa to na zasadzie podobnej jak dropbox i google  drive. Dane można przechowywać tylko dla siebie lub udostępniać wybrane pliki i katalogi wybranym osobom