Po tej recenzji zostanę pewnie zlinczowany. ale warto będzie

Foty kradzione
OpakowanieKrem znajduje się w aluminiowej dość solidnej tubce, o pojemności 100ml, nie potrafię określić wagi samego produktu, ale zakładam że jest tam powyżej 80gr. Tubka nie wydaje się jakaś badziewna, jednakże do Speick trochę jej brakuje.
ZapachTutaj jest mały problem z określeniem, taki lekko cytrynowy, mi się z niczym nie kojarzy, żona twierdzi że pachnie prawie jak kosmetyki Nivea. Osobiście nie podoba mi się, ale też nie jest jakiś beznadziejny, na twarzy go nie czuć bardzo intensywnie, to go ratuje.
Wyrabianie pianyKrem ma genialne właściwości pianotwórcze, ciężko nie wyrobić dobrze piany, w ciągu sekund wylewa się z pędzla. Bardzo długo również utrzymuje się na twarzy.
GolenieMoże się Wam to nie spodoba, ale uważam że golenie tym kremem jest genialne. Poślizg świetny, amortyzacja ostrza jeszcze lepsza. Śmiem twierdzić że jest porównywalna z mydełkiem Kent (mój nr 1 w tej dziedzinie), a czasami nawet myślę że jest lepiej.
Po goleniuWłaściwości pielęgnacyjne kremu również według mnie są świetne, balsam nie jest jakiś niezbędny, jednakże skóra jest taka fajna nawilżona i niepodrażniona.
Cena i dostępnośćKrem posiadam dzięki uprzejmości kolegi @Archi. Nie jest dostępne w Polsce.
Cena: 0,95€ = 4zł
Na jedno golenie zużywałem około 1-2gr produktu, oczywiście zaznaczam że sobie nigdy nie żałowałem, waliłem tyle ile uważałem za słuszne. Przy moim założeniu że w tubce mamy 80gr, wychodzi 40+ goleń, Czyli mamy poniżej 10gr za golenie.
Podsumowanie i ocenaKrem który poza zapachem prezentuje super wysoką klasę, najlepszy jakiego używałem. Przy tej cenie jest to produkt który należy absolutnie posiadać. Nie ma 10 głownie dlatego że zapach nie jest szałowy.
Poproszę o zmianę moich ocen z pierwszego postu na:
Moja ocena: 9/10
- zapach: 5/10,
- właściwości piany: 9/10,
- efektywność golenia (poślizg, zmiękczanie zarostu, dokładność itp.): 10/10,
- właściwości pielęgnacyjne: 8/10
- opłacalność: 10/10
Odkryłem że krem/mydło Kent ma jednak lepsze właściwości po.
Chciałem dać Mirx'owi do przetestowania, aby zgasił mój zapał, niestety mi się nie udało. Jakby ktoś bardzo chciał przetestować to chętnie się podzielę.
[Robson] - na życzenie autora korekta ocen