Autor Wątek: Florena Rasier Creme [wacek_1984]  (Przeczytany 11827 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Figon

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 0
  • Miejsce pobytu: Warszawa
Odp: Florena Rasier Creme [wacek_1984]
« Odpowiedź #30 dnia: Czerwca 07, 2015, 12:33:31 »
Jak dla mnie tlustosc jest plusem. Może dlatego, że używałem z agresywną maszynka ATT H1. W bardzo łagodnej może będzie problem. Dla mnie super. Z Isana osiągnąłem 15 goleń po 2p plus poprawki. Więcej nie było trzeba. A poprawki tylko broda i wąs. Amortyzacja bardzo dobra, brak podrażnień. Poślizg też fajny. Piana wylazi szybciej o kilka obrotów niż w proraso i jest bardziej kremowa, mniej szamponowa. Zapach, wyszły na prowadzenie cytrusy. Aż nieco gorzkawe czasem. Ale nie brzydzą. Każdy powinien spróbować tego kremu.

Offline Iwan

• Stały bywalec.
  • Miejsce pobytu: PL
« Odpowiedź #31 dnia: Sierpnia 20, 2015, 00:08:55 »
W zeszłym tygodniu kupiłem Florenę, powiem tak: jak dla mnie rewelacja, Nivea przy niej to uboga krewna, bardzo tłusty - dla mnie to zaleta, bardzo wydajny, na dodatek cena korzystna. Nawet mogę powiedzieć, że lepszy od Figaro. Polecam, kupujcie i testujcie  ook

Offline Czupirambir

• Stały bywalec.
« Odpowiedź #32 dnia: Sierpnia 20, 2015, 12:47:29 »
Florena i Palmolive Sensitive to moje ulubione kremy. Nivea przy nich odpada na starcie. Nie ma się do czego przyczepić ;) Do tego ta śmieszna cena Floreny "u Niemca". 

Offline SP3CtRUM

• *
  • Podziękowań: 32
  • \o/ Spec \o/
« Odpowiedź #33 dnia: Sierpnia 20, 2015, 15:33:51 »
Florenę można też przytulić w bardzo ciekawej cenie w Warszawskiej hurtownii ;)

Ostatnio jak kupowałem to była po 5,76 zł :)
"...You can call me SP3CtRUM, you can call me Spectrum, you can call me Spec. You can call me a dirty spec-of-a-bitch, but if you EVER call me Speick again, I'll finish this fight..."

extrema

« Odpowiedź #34 dnia: Stycznia 01, 2016, 22:15:55 »
No właśnie szukam Floreny w PL, ale koszt wysyłki muszę czymś zneutralizować ... Mam ulubiony sklep z chemią z DB ale tam Floreny nie mają, jedynie Palmolive, może zapytać ?

Offline wacek_1984

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 1
  • Jestem tylko w połowie zły.
  • Miejsce pobytu: Piastów
« Odpowiedź #35 dnia: Stycznia 01, 2016, 22:19:14 »
Zawsze warto, przecież mogą ci przywieźć, w Piastowie stoiska z towarami od "niemca" mają te kremy. Skocz na targowisko i pytaj ;)

Edit:
Poprawiłem literówkę ;)
« Ostatnia zmiana: Stycznia 01, 2016, 22:45:35 wysłana przez wacek_1984 »
Chodzi o to czy jest kraniec wszechświata i czy jest on otoczony drutem kolczastym.

Póki możesz leżeć na podłodze niczego się nie trzymając, wcale nie jestes taki pijany.

extrema

« Odpowiedź #36 dnia: Stycznia 01, 2016, 22:34:59 »
Pytania zadane  ;)

Offline Figon

• Stały bywalec.
« Odpowiedź #37 dnia: Marca 20, 2016, 14:21:28 »
Zużyłem tubkę Floreny jednym ciągiem. Fajny krem, ale zapach mnie zmęczył. Może raz na jakiś czas jest ok 👌 na dłuższą metę jednak jest męczliwy. Bardzo fajną odskocznię dzis mialem w postaci zwykłego niebieskiego kremu nivea. Choć nivea jakas rzadsza jest. Tak jak proraso mogę zużyć kilka tubek pod rząd z przyjemnością pod względem zapachu, to florena mnie znużyła. Ale w rotacji jest bardzo dobra. Ja się uparłem i jadę po kolei bez rotacji.

Offline wacek_1984

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 1
  • Jestem tylko w połowie zły.
  • Miejsce pobytu: Piastów
« Odpowiedź #38 dnia: Marca 20, 2016, 14:33:02 »
Twardziel, moja florena się kisi, kolega @maslana będzie mnie napadał po kremy bezpędzlowe, chyba mu sprezentuje i florenkę :D
Chodzi o to czy jest kraniec wszechświata i czy jest on otoczony drutem kolczastym.

Póki możesz leżeć na podłodze niczego się nie trzymając, wcale nie jestes taki pijany.

Offline Figon

• Stały bywalec.
« Odpowiedź #39 dnia: Marca 20, 2016, 15:40:52 »
A jak, twardym trzeba być, nie mientkim  ;) Jeszcze mi tylko rzeczona nivea została i stan posiadania kremow będzie wynosił sztuk zero. Jak Proraso mógłbym mieć w użytku ciągłym to floreny bym nie zniósł.

Offline ProgFan_87

• Aktywny użytkownik
  • Podziękowań: 13
  • Miejsce pobytu: GB
« Odpowiedź #40 dnia: Grudnia 03, 2022, 13:11:53 »
Za mną pierwsze golenie Floreną i muszę stwierdzić że to jeden z tych kremów gdzie stosunek ceny do jakości jest nie do pobicia. Do tego solidna tuba oraz nakrętka. Piana gęsta, śmietanowa dająca bardzo przyzwoity poślizg. Zapach bardzo przypomina Arko Hydrate czyli trochę jakby proszek do prania co dla niektórych może się zdawać chemiczne ale żeby tylko nasz Lider tak pachniał... Jedyne do czego mógłbym się przyczepić to sama szata graficzna. Tuba wygląda jak maść Voltaren i raczej średnio kojarzy się z goleniem. Krem w Niemczech kosztuje w granicach €1-€1.50. U nas ciut więcej lub podobnie jednak stacjonarnie ciężko go znaleźć. Jeśli chodzi o cenę oraz jakość, Florenę można porównać do kremu Palmolive czy naszego Bonda.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 03, 2022, 13:18:11 wysłana przez ProgFan_87 »

Offline japurek

• *
  • Podziękowań: 21
  • Miejsce pobytu: Kraków
« Odpowiedź #41 dnia: Grudnia 03, 2022, 17:57:20 »
Zgadzam się w 100%

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline ProgFan_87

• Aktywny użytkownik
  • Podziękowań: 13
  • Miejsce pobytu: GB
« Odpowiedź #42 dnia: Maja 16, 2023, 01:24:46 »
Czy to już potwierdzone info że kończą produkcję tego kremu?  ???