Autor Wątek: Mój "pierwszy raz" z Bismarck`iem  (Przeczytany 255 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kalitechnik

• Użytkownik
  • **
  • Podziękowań: 0
  • Miejsce pobytu: Warszawa
Mój "pierwszy raz" z Bismarck`iem
« dnia: Lipca 08, 2023, 17:04:19 »
Witam szanowne grono. Juz tam sie nie będe rozpisywac, że złapałem bakcyla, i że już życie bez brzytwy nie istnieje, a że mam sentymenty to podoba mi się dać staremu nowe życie, a również z tego co czytam to kiedyś to była stal, dzis już to nie to samo.

I tak zabrałem się za renowację BISMARCKA, który wydaje mi się całkiem interesujący. A jakie są Wasze opinie na temat tej brzytwy.

Za radą kolegów z fejsbuka na poczatek zacząłem czyścić ją szmatką z Autosolem. I nawet uzyskałem ciekawy jak dla mnie efekt. I teraz nie wiem co dalej.
Czy to jeszcze idzie doczyścić, czy przechodzić na polerke kółkami filcowymi z pasta polerską, czy papierki ścierne? No i czy na tym w ogóle da się uzyskać efekt lustra?

Mam wrażenie, ze powierzchnia tej brzytwy ma takie mikro spękania, kraterki cz y jakby to określić. I jak by chciał to na lustro robić to chyba by musiał dużo jej zeszlifować?
Moglibyścię się wypowiedzieć co o tym sądzicie?

Brzytwa Przed Rozpoczeciem Prac

Brzytwa PO.

PS. Kurna jak wstawic fotki zeby sie wyswietlaly w poscie?
« Ostatnia zmiana: Lipca 08, 2023, 17:38:26 wysłana przez Robson »

Offline Robson

• *
  • Podziękowań: 31
  • Miejsce pobytu: CK
Odp: Mój "pierwszy raz" z Bismarck`iem
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 08, 2023, 17:39:27 »
Poprawiłem Twoje linki, teraz się wyświetlają. Jak masz problem z ich wrzucaniem do wątku to na forum masz poradnik jak to robić.
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Offline jaro82

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 31
  • Miejsce pobytu: Ostrowiec Św.
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 09, 2023, 09:42:01 »
@Kalitechnik: Cześć. Niestety forumowicze, którzy siedzieli głębiej w temacie odawiania brzytew są już nieaktywni na forum albo zaglądają tu sporadycznie. Na szczęście dział warsztat to wciąż kopalnia wiedzy z tego zakresu :)
MNŻ: Rockwell 6C, DSCosmetic T7-SE, S9, Gillette King C, Muhle R89, R41, Merkur 34C, Razorock 37, Fatip CC Grande
P: Frank Shaving, Omega 11137, Semogue 610, Yaqi Sagrada Familia, Omega S-Brush

Offline Erais

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 17
  • Miejsce pobytu: Konin
« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 09, 2023, 10:27:10 »
Ja już bym z nią nin nie kąbinował, tylko się golił... na moje oko brzytwa zjechana, w sam raz do nauki ostrzenia, wecowania itd.