Autor Wątek: Pitralon 160 ml mini recenzja [Mateusz]  (Przeczytany 38788 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Piotr

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 5
  • Miejsce pobytu: Warszawa
Odp: Pitralon 160 ml mini recenzja [Mateusz]
« Odpowiedź #75 dnia: Listopada 02, 2016, 20:42:19 »
Daruj sobie ten Pitralon- chyba, że jesteś strażakiem i lubisz jak Ci coś w domu robotę przypomina  ;)

Offline plasticfree

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 0
  • Miejsce pobytu: Gdańsk
« Odpowiedź #76 dnia: Listopada 02, 2016, 21:22:23 »
Dzięki. Bardzo wymowna porada, trzymam się z daleka  ;)
Maszynka: Maggard Razors V3A (Graal)
Brzytwa: Dovo Solingen Best Quality 6/8
Pędzel: Vigshaving 2band 24mm

Offline Monocero

• Zaawansowany użytkownik
  • Miejsce pobytu: 100 lica
« Odpowiedź #77 dnia: Listopada 03, 2016, 22:00:56 »
Odebrałem swoje Pitralony Oryginał i Classsic. O ile Classic to typowy 100% Classic. Stary zapach bardzo popularny.  Przypomina mi stara wodę cedrową. Dobrze się trzyma. O tyle Oryginal ma coś w sobie czego nie potrafię określić, jakaś taka bardzo pociągająca nutę zapachową. Zdecydowanie mój faworyt chociaż będę używał obydwu. 
Wojsko stanowi główną podporę rządów.

Offline Mały Marcio

• Zaawansowany użytkownik
« Odpowiedź #78 dnia: Listopada 10, 2016, 20:47:08 »
@Pimps
@... a 160 ml. chyba najbardziej. Ale żeby tego 160 ml. być na 100% pewnym jutro się to okaże po goleniu.
ciekawy jestem jak Ci leży 160ml, bo ucichło jakoś w wątku?  :)
na Golenie Dnia zadebiutował ale tylko dlatego że czerwona Halloween'owa etykieta  >:D.... chyba nie, co?

« Ostatnia zmiana: Listopada 10, 2016, 21:07:05 wysłana przez Mały Marcio »

Offline Pimps

• *
  • Podziękowań: 6
  • Mariusz Sapeta
  • Miejsce pobytu: Tarnów
« Odpowiedź #79 dnia: Listopada 10, 2016, 21:00:59 »
Powiem Ci @Mały Marcio że mnie faktycznie ono najbardziej robi zapachowo bo po goleniu ma takie same właściwości jak pozostali koledzy z drużyny. Ogólnie tylko jego teraz używam :)
Jeżeli czegoś nie wolno a bardzo się chce to można Evil
YouTube
INSTAGRAM

Offline ptaku

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #80 dnia: Sierpnia 01, 2017, 09:18:47 »
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 01, 2017, 10:28:28 wysłana przez Robson »
Pzdr. Paweł
----------------------------------------

Offline kfgz

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 6
  • Miejsce pobytu: Supraśl
« Odpowiedź #81 dnia: Sierpnia 01, 2017, 16:24:48 »
To nie jest to samo. Ten drug "pachnie" jak spalona guma.
130F02041B18AB "... a gdybym był młotkowym, w fabryce z młotkiem szalał..."

Offline raflu

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #82 dnia: Sierpnia 01, 2017, 16:58:29 »
zapach specyficzny i nietypowy - fakt (ale czy spalona guma?, chyba coś innego :-), ale jest nietrwały) Moim zdaniem ma lepsze właściwości kojące i nawilżające. Na mojej skórze w ogóle inna półka (mam też original i polar, też są niezłe, ale po nich muszę używać dodatkowego nawilżenia, a po 160 nie muszę)
Never give up!

Mozolewski

« Odpowiedź #83 dnia: Sierpnia 01, 2017, 19:08:45 »
Mi ten Pitralon 160ml zwyczajnie śmierdzi. Po goleniu skóra mało piecze i zapach dosyć szybko, na szczęście, się ulatnia (około 30 minut u mnie). Podrażnień brak. Moja żona roztarła jedną kroplę na ręce i pochwaliła tę przedziwną woń - faktycznie ja też wyczułem wodę różaną. Niestety przy normalnej aplikacji to porażka.

Tym nie mniej jest to jeden z moich ulubionych AS ponieważ po wspomnianych 30 minutach nie zagłusza moich perfum.

Offline TheMarco

• Stały bywalec.
« Odpowiedź #84 dnia: Sierpnia 23, 2017, 23:01:01 »
Zapachy Pitralona wg opisu producenta.

Pitralon 160ml: A no nonsense after shave with a traditional quality, very popular among men who like a hygienic skincare regime. Has a highly energizing effect and leaves the skin tingling fresh and feeling clean.
Head: the fragrance notes released when applied to the skin and initial impressions of the fragrance.
Banana, ylang ylang, geranium, rose, lilac, eucalyptus and Norway spruce.
Heart: the fragrance notes which create the identity of the fragrance and make it recognizable.
Ylang ylang, lemongrass, rose, lilac, lily of the valley, aniseed and conifer.
Basis: the fragrance notes which support all the other fragrance ingredients and which remain longest on the skin.
Ylang ylang and vanilla.

Pitralon Original (Pure): A characteristic, sensual after shave for the modern man who likes to be well groomed. Pitralon Pure gives the skin a fresh ‘boost’, has a purifying effect and a pleasant, modern fragrance.
Head: the fragrance notes released when applied to the skin and initial impressions of the fragrance.
Green fruits complex, pineapple, lemon and lavender.
Heart: the fragrance notes which create the identity of the fragrance and make it recognizable.
Geranium, ylang-ylang, lilac, jasmine and cloves.
Basis: the fragrance notes which support all the other fragrance ingredients and which remain longest on the skin.
Heliotrope, vanilla, Tonka beans, cedar wood, amber, sandalwood and musk.

Pitralon Classic (Zeder): A spicy after shave for the classic man who loves accessible quality. Pitralon Classic energizes the skin, feels pleasantly fresh and generates a long-lasting masculine fragrance with cedar wood as top notes.
Green notes, lemon, bergamot, mandarin, lavender and pineapple.
Sage, pepper, coriander, cyclamen, rose, lily of the valley, jasmine, orchid, iris and cloves.
Cedar wood, vetiver, patchouli, sandalwood, leather, oakmoss and musk.

Pitralon Polar: An energizing after shave for the active man who likes optimal personal hygiene and a fresh look. Pitralon Polar cools the skin, feels pleasantly fresh and provides a subtle fragrance which reminds you of freshly mowed grass.
Bergamot and an aroma incorporating a powerful, fresh, limey, sweet citrus and floral fragrance.
Cedar wood and vetiver.
Musk and amber.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 24, 2017, 08:51:02 wysłana przez TheMarco »
After shave only own production with rose hydrolate or lavender hydrolate (for junk from store shelves, thank you).

Mozolewski

« Odpowiedź #85 dnia: Sierpnia 24, 2017, 08:30:33 »
Od tygodnia sprzątaczki myją w pracy podłogę specyfikiem z tej samej rodziny zapachowej co Pitralon 160ml. Różnica jest tylko w nutach głowy - płyn do podłóg ma dodatek chloru.  rotfl

Jak pisałem wcześniej, moja żona wyczuła różę w tym szpitalno-dezynfekcyjnym zapachu. No i proszę! W składzie jest róża  ;D

Offline Lechita_CMLXVI

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 1
  • Miejsce pobytu: Polska Zachodnia - Slavia Occidentalis
« Odpowiedź #86 dnia: Sierpnia 24, 2017, 13:56:16 »
To jest ciekawe, że producent mając w ofercie tylko AS podaje nuty zapachowe. Raczej spotyka się to w przypadku wód kolońskich czy toaletowych, aczkolwiek znalazłem informację, że kiedyś był Pitralon cedrowy w wersji EdC. Zielony Pitralon jak sama nazwa wskazuje sporo klasycznych nut -  produkowany od 1960 roku  :) 

Offline Old_Men

• Aktywny użytkownik
  • Miejsce pobytu: okolice "polskiego bieguna ciepła"
« Odpowiedź #87 dnia: Grudnia 18, 2017, 22:37:56 »
Trochę odkopię temat, co prawda koledzy przestrzegali powyżej przed Pitralonem F ale ciekawość zwyciężyła, przywieziony z Czech dziś użyty po raz pierwszy. Wpis kolegi Piotra ze strażakiem idealnie w punkt. Zapach spalonego drewna, smoły, dziegciu czyni go faktycznie niepowtarzalnym  ;D, aczkolwiek właściwości nawilżające ok.

RazoRock

« Odpowiedź #88 dnia: Czerwca 27, 2018, 14:53:14 »
Co do wody Pitralon to bardzo fajny AS ja miałem classica to odczuwałem delikatne chłodzenie. Zapach to typowo cedrowy choć to tylko jedna z dwudziestu trzech nut które w nim siedzą ale najbardziej przeważająca.
Co do porównywania go do zapachu Ralpha Lauren polo green ::) nie ma z nim nic wspólnego to typowo cedrowa woda po goleniu natomiast zielone polo to całkiem inna klasa i przede wszystkim zapach.

Offline bommmbel

• Nowy Użytkownik
  • *
  • Miejsce pobytu: Dolny Śląsk
« Odpowiedź #89 dnia: Marca 25, 2023, 13:02:20 »
To jest ciekawe, że producent mając w ofercie tylko AS podaje nuty zapachowe. Raczej spotyka się to w przypadku wód kolońskich czy toaletowych, aczkolwiek znalazłem informację, że kiedyś był Pitralon cedrowy w wersji EdC. Zielony Pitralon jak sama nazwa wskazuje sporo klasycznych nut -  produkowany od 1960 roku  :)

Czy owy pitralon cedrowy może być tym, czego szukam w tym wątku: https://www.brzytwa.org/index.php?topic=18351.0 ?