Autor Wątek: Balsamy po goleniu, wątek zbiorczy.  (Przeczytany 158774 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mokasyn86

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 39
  • Miejsce pobytu: Gliwice
Odp: Balsamy po goleniu, wątek zbiorczy.
« Odpowiedź #525 dnia: Września 14, 2021, 15:39:29 »
@judgebien Najlepiej samemu sprawdzić na sobie. Niski koszt zakupu, nie wiąże się z żadnym ryzykiem mimo wtopy. Najwyżej będzie do czyszczenia czegokolwiek  ;D

Offline bartgee

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 12
  • Miejsce pobytu: Przywidz, pomorskie
« Odpowiedź #526 dnia: Września 14, 2021, 17:28:58 »
@judgebien, @Mokasyn86 dobrze pisze - za kilka zł sprawdzisz na sobie najlepiej. Dla mnie bardzo fajne - mam dwa: INSPIRED BY WHISKY i RETRO STYLE. Chociaż musisz pamiętać, że skóra się trochę po nich świeci i dlatego ostatnio wolę nowe balsamy WARSA (CLASSIC i SENSITIVE).

Offline judgebien

• Aktywny użytkownik
  • Podziękowań: 1
  • Miejsce pobytu: Polska
« Odpowiedź #527 dnia: Września 15, 2021, 17:41:45 »
@Bartgee
@mokasyn86
Racja, trzeba kupić i się nie zastanawiać. Sam zapach Bonda inspired by whysky rewelacyjny

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline bartgee

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 12
  • Miejsce pobytu: Przywidz, pomorskie
« Odpowiedź #528 dnia: Września 15, 2021, 17:47:03 »
@judgebien beer.

Co do BONDA INSPIRED BY WHISKY, mnie zachęciła do kupna opinia @Piotr - on ma nosa do ładnych zapachów. Zielone PRORASO AS również dzięki niemu. Może po prostu podobają nam się podobne zapachy.

Offline Mokasyn86

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 39
  • Miejsce pobytu: Gliwice
« Odpowiedź #529 dnia: Września 15, 2021, 18:47:03 »
Zwłaszcza, że Bondy i Proraso to są ogólnie tanie przyjemności. I naprawdę zapach musiałby być okropny i nieznośny dla czyichś nozdrzy, żeby pomyśleć, że to źle wydane pieniądze  beer

Widziałem, że Piotr jedzie tam równo z perfumami, musi mieć dużą kolekcję  :)
« Ostatnia zmiana: Września 15, 2021, 18:49:58 wysłana przez Mokasyn86 »

Offline judgebien

• Aktywny użytkownik
  • Podziękowań: 1
« Odpowiedź #530 dnia: Września 15, 2021, 19:04:44 »
Bartgee
Obyś miał racje z tymi zapachami, ciagle szukam zapachów które są wyjątkowe. Ostatnio spodobał mi się zapach as  barbieri Italiani cytrusowy i balsam mont blanc explorer. Aco do zielonego proraso as to sam nie wiem. Miałem balsam i jakoś zapach mi się nie spodobał. As może ma inny zapach.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline ŁukaszC4

• Użytkownik
  • **
  • Podziękowań: 0
« Odpowiedź #531 dnia: Października 06, 2021, 00:15:03 »
Nigdy nie miałem po goleniu podrażnień i innych nieprzyjemności ale zawsze używam wody po goleniu bo bardzo lubię to odświeżenie.
Przy balsamach (Np tych energetyzujących i orzeźwiających) też czuć jakieś fajne doznania czy tak samo jak po zwykłych kremach tylko czuć przez jakiś czas coś tłustego na twarzy i nic więcej?

Offline Karorrr

• Aktywny użytkownik
  • Miejsce pobytu: Knurów
« Odpowiedź #532 dnia: Lipca 16, 2022, 18:12:10 »
Mam pytanko Panowie, używam po goleniu balsamu Lea ,taka biało niebieska tubka na pewno każdy z Was zna, ponieważ mój ryjok nie toleruje nic innego.
Niestety ja go nigdzie stacjonarnie nie widziałem więc wiadomo zamawiam w necie, ale jak na tą chwilę wszystko mam to nie bardzo opłaca się zamawiać jedną rzecz, i stąd pytanie, czy znajdę jakiś zamiennik który kupię na miejscu o podobnym składzie itd ?
"Liczy się podróż a nie jej cel"
"Zamiast czekać, zacznij żyć"

Offline japurek

• *
  • Podziękowań: 21
  • Miejsce pobytu: Kraków
« Odpowiedź #533 dnia: Lipca 16, 2022, 21:56:15 »
Witaj.
W tej cenie JA nic lepszego nie znalazłem. Może zastanów się i zamów od razu kilka szt. żeby przesyłka taniej wyszła.  ook
Może kremik potrzeba?? Jakaś żyletka?? i już darmowa wysyłka. A jeśli nic innego nie pasuje to w sumie dobrze bo to bardzo dobry balsamik :D
Pozdrawiam.

Offline mateuszkasprzak

• Nowy Użytkownik
  • *
  • Miejsce pobytu: Frankfurt/Słubice
« Odpowiedź #534 dnia: Lipca 23, 2022, 15:42:44 »
Co prawda w kwestii preshave jestem początkujący, ale aftershave mam spore doświadczenie z kosmetykami. Balsam po goleniu dedykowany jest osobom ze skórką suchą - nałóż balsam na dłoń. Poczekaj aż temperatura dłoni zmieni jego konsystencję i rozprowadź po całej twarzy, obowiązkowo szyi, dodatkowo wklep, aby nie została warstwa na skórze. Dla osób z przesuszoną skórą polecam również serum Shisedo power for men - ultra nawilżające, na które nakładamy dodatkowo krem - unikaj kremów rozświetlających, napinających - polecam jedynie odżywcze i nawilżające. Dla skóry tłustej zastosuje wodę, płyn po goleniu.

Moje top wody po goleniu:
1. Chanel Platinum Egoiste
2. Hermes Terre
3. Chanel Bleu

Balsam po goleniu
1. Chanel Bleu
2. Hermes Terre

Serum po goleniu
- Nawilżające: Shiseido Men Ultimune Power Infusing Concentrate

Kremy po goleniu nawilżające:
1. Chanel Bleu
2. Elemis men

Kremy odżywcze ( premium ):
- Shiseido Future Lx ( noc / dzień / pod oczy )

Krem tłusty:
 - Nivea niebieski klasyczny ( nie polecam wersji men ).

Żele do mycia głowy, zmiękczania zarostu ( do reszty ciała stosuje wyłącznie mydło klasyczne w kostce )
1. Tom Ford Neroli Portofino.
2. Chanel Bleu.
3. Hermes Terre.

Perfumy męskie bez słodkości, bez sportowej świeżości czyli 90% tego co znajdziesz w perfumerii.

EDT:
1. Tom Ford Beau De Jour ( Piękność dnia )
2. Chanel Egoiste
3. Chanel Platinum Egoiste

EDP:
1. Hermes Terre

Perfume:
1. Chanel Bleu

Dezodorant sztyft:
- lato/wiosna Chanel Bleu
- jesień/zima Chanel Egoiste

Przetestowałem kilkadziesiąt topowych kosmetyków na twarz nawilżających i odżywczych i wg mnie to najlepsze produkty. Jak już napisałem unikajcie kremów przeciwstarzeniowych czyli Anti Aging.
« Ostatnia zmiana: Lipca 23, 2022, 15:52:45 wysłana przez mateuszkasprzak »

Online Yary

• Użytkownik
  • **
  • Podziękowań: 2
  • Miejsce pobytu: środkowa Polska
Balsamy po goleniu, wątek zbiorczy.
« Odpowiedź #535 dnia: Lutego 27, 2023, 09:56:08 »
Nie mogę znaleźć wątku, w którym kolega polecił produkty marki Babor. Że kosztują, ale są świetne. Zachęcony kupiłem specyfik tej firmy Calming After Shave Serum. U mnie się kompletnie nie sprawdził. Obie aplikacje zakończone zaczerwieniami, wysypka, zwłaszcza szyja przez kilka dni uczulona czy coś. Może to dobre albo bardzo dobre jest, ale na pewno nie dla mnie. Ostrzegam gdyby kogoś skusiła opinia kolegi: możesz wydać sporo kasy na coś, co nie tylko nie pomaga, ale źle się kończy. Najlepiej gdybyś najpierw miał możliwość pożyczyć od kogoś i przetestować na swojej skórze.
Ciekawe, że próbowałem różnych rzeczy i nigdy nie miałem aż takich sensacji.