Autor Wątek: Zmiękczanie zarostu - co działa najlepiej?  (Przeczytany 168722 razy)

Offline ShaveManiac

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 17
  • Miejsce pobytu: Bydgoszcz
Odp: Zmiękczanie zarostu - co działa najlepiej?
« Odpowiedź #360 dnia: Grudnia 29, 2020, 16:40:32 »
A ktoś używał bay rum lub inne zapachy olejków przed goleniem Simpsona?

Offline Maxikaz

• Użytkownik
  • **
  • Podziękowań: 4
« Odpowiedź #361 dnia: Grudnia 29, 2020, 17:53:49 »
Obecnie korzystam z olejku pre shave Simpsons Sandalwood. Moja opinia bazuje na dwukrotnym jego użyciu (dostałem go jako świąteczny prezent). Olejek ma dobre właściwości zmiękczające, jest tłusty, ale łatwo się wchłania i skutecznie oblepia zarost. Moja skóra dobrze go toleruje. Problematyczne jest tylko jego wydobycie z buteleczki. Ponieważ aplikuje się go przez wąski otwór, trzeba się namęczyć, aby te tłuste krople się z niej wydobyły  :(. Zapach jest taki nijaki, słaby, raczej neutralny, co może być zaletą i wadą, zależy kto co lubi.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 29, 2020, 17:55:52 wysłana przez Maxikaz »
Marilyn Monroe: "Wszyscy mężczyźni są tacy sami, mają tylko różne twarze, żeby można było ich rozpoznać..."

Rockwell 6S (rączka Stando), Stando Mara

Offline kwasek071

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 11
« Odpowiedź #362 dnia: Grudnia 29, 2020, 18:05:27 »
Mam ten olejek o zapachu Sandalwood i sobie chwalę. Jest gęsty, bardziej gęsty od T&H . Ale bardzo wydajny , wydobycie przez zakraplacz trochę trudne ze względu na konsystencję, ale dla mnie to nie jest jakiś problem. Zapach dla mnie świetny, bardzo podobny do kremu tego producenta , przebija trochę w zapachu olejku, olejek rycynowy. Czasami używam kroplę po goleniu , skóra wtedy jak u dziecka . ook