Autor Wątek: Peeling przed goleniem?  (Przeczytany 49678 razy)

Offline marcin19883

• Zaawansowany użytkownik
  • Podziękowań: 28
  • Miejsce pobytu: Polska
Odp: Peeling przed goleniem?
« Odpowiedź #90 dnia: Kwietnia 19, 2023, 15:10:05 »
@Śmietan01
Zawsze po ok 2 dniach zaczyna mnie swędzić szyja. Dziś drugi dzień po goleniu. Otworzyłem próbkę peelingu z drobinkami orzechów, gruboziarniste. Aplikowałem z 5 minut. Dosłownie jakbym papierem ściernym się szorował. Szyja przestała swędzić i każda niedoskonałość, strupek odpadł. Jest gładko. Nawet skóra nie szczypie. A była czerwona max 10 minut. Jestem w szoku. Może jest nadzieja na gładką skórę, bez krostek.
@lokor
Nie jestem taki odważny. Moja skóra nie nadaje się do codziennego golenia. Zawsze ścinam kilka krostek na szyi. Może peeling pomoże, a jak z tego wyjdę to zobaczymy. Nadal boję się r41.
Maszynka: Muhle r41, Fatip Grande Gold, Merkur Futur

Offline Śmietan01

• Podziękowań: 5
  • Wojtek
« Odpowiedź #91 dnia: Kwietnia 19, 2023, 20:28:58 »
No nie trzeba aż tak długo aplikować. Jasne, dobrze jest trochę poszorować, ale nie aż tyle. Ja nakładam na twarz, ruchami okrężnymi wcieram w twarz tak z 2-3 minuty. Potem jeszcze jakąś chwilę odczekuję z peelingiem na twarzy i dopiero zmywam.

Dobrze, że kiedyś posłuchałem kogoś mądrzejszego, kto również polecił mi peeling przed goleniem  :)

No widzisz, to teraz, jak masz próbki, to szukaj swojego ulubionego :) Ja póki co nie szukam, proraso mi pasuje bardzo  beer

Offline marcin19883

« Odpowiedź #92 dnia: Kwietnia 20, 2023, 08:27:54 »
@Śmietan01
Na Proraso Peeling też przyjdzie czas, ale narazie kupiłem Isana Peeling węgiel aktywny za 10zł.

Offline marcin19883

« Odpowiedź #93 dnia: Kwietnia 22, 2023, 19:49:24 »
@lokor
Zachęciłeś mnie na R41. Dziś się ogoliłem. Jestem w szoku. W tygodniu robiłem 2 peelingi. Skóra szyi się wygoiła. Dziś nic się nie zaciąłem. Pierwszy raz od kiedy mam r41(goliłem się łącznie zaledwie kilka razy)
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 22, 2023, 19:51:26 wysłana przez marcin19883 »

Offline lokor

• Podziękowań: 0
  • Miejsce pobytu: Łomża
« Odpowiedź #94 dnia: Kwietnia 22, 2023, 22:03:43 »
Nie taki diabeł straszny jak go malują :-). Cieszę się, że są efekty po zastosowaniu peelingu. Tak jak pisałem wcześniej, w moim przypadku wrastający zarost pojawia się w chwili, kiedy osiąga długość pozwalającą na zawijanie się czyli po 2-3 dniach. Paradoksalnie codzienne golenie, którego część osób się boi może być ratunkiem przed takim stanem rzeczy.

Wysłane z mojego M2003J15SC przy użyciu Tapatalka

Offline marcin19883

« Odpowiedź #95 dnia: Kwietnia 23, 2023, 04:11:32 »
@lokor
Ja właśnie robię peeling po 2 dniach od golenia. Wtedy nic się nie dzieje. Raczej codziennie golenie, to nie dla mnie.