Autor Wątek: Gdzie kupic naostrzoną brzytwę  (Przeczytany 7530 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline undofen

• Nowy Użytkownik
  • *
  • Podziękowań: 0
  • Miejsce pobytu: Wrocław
Gdzie kupic naostrzoną brzytwę
« dnia: Czerwca 26, 2020, 08:55:39 »
Cześć!
Chciałbym kupić zestaw gotowy do golenia, naostrzona brzytwa + pas. Przegladałem internet i forum, i w polsce ciezko, za granica zdarza się ale tez rzadko. No i pomyslalem sobie ze chyba wole zaplacic pasjonatowi z Polski niz przeplacic ze sklepu z UK. Czy mamy na forum (na pewno mamy :-) ) pasjonata, ktory by skompletowal zestaw gotowy do golenia?

Na codzien gole się Kai Captain, wiec golenie "brzytwa" jako takie nie jest mi obce. Jestem jednak zapracowany i bardzo chetnie zaplace za zdjecie ze mnie organizacji i szukania co powinienem kupic, a pozniej komu wyslac do ostrzenia. Jesli ktos jest zainteresowany, prosze o PW, lub maila - rchybicki@gmail.com. Wszystko mi jedno czy brzytwa będzie nowa czy uzywana, ale chce zeby byla dobrej jakosci i musi byc naostrzona, gotowa do golenia. Moze masz uzywana brzytwe naostrzona, lub umiesz ostrzyc i kupisz dla mnie uzywana lub nowa i naostrzysz. Do tego sensowny pas/pasy. Ja za wszystko place z gory + za usluge, w zwiazku z tym nie moze to byc swiezy uzytkownik tutaj, tylko ktos kto jest juz "dluzej". Super by bylo gdybym ta brzytwe mogl tej osobie raz na jakis czas odeslac na ostrzenie (odplatnie).

Z gory przepraszam, za to ze post nie jest w dziale kupie, ale tam wymagane jest 30 postow a tak jak pisalem ciezko u mnie z czasem. Mam nadzieje ze zrozumiecie, dzięki!
« Ostatnia zmiana: Czerwca 26, 2020, 08:57:42 wysłana przez undofen »

pawelpksa

Gdzie kupic naostrzoną brzytwę
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 26, 2020, 10:03:12 »
U wykonawcy np. Cichy, Topek, Koraat, KM Design. Albo u forumowiczów zajmujących sie przeróbkami i renowacją oraz wytwarzaniem galanterii. W sklepie jednak nie ma co liczyć na ostrość.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 26, 2020, 10:04:50 wysłana przez pawelpksa »

Offline radzyniak

• Użytkownik
  • **
Odp: Gdzie kupic naostrzoną brzytwę
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 26, 2020, 11:04:13 »
Polecam Lewego. Zrobi dla Ciebie brzytwę i zapewnia bezpłatne ostrzenie(przynajmniej ja tak trafiłem). Robi zarówno brzytwy od podstaw jak i restauruje używane. Terminy niestety odległe ale naprawdę warto poczekać. Osoba do znalezienia na grupie Tradycyjne Golenie na fejsie.

Offline Pimps

• *
  • Podziękowań: 6
  • Mariusz Sapeta
  • Miejsce pobytu: Tarnów
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 26, 2020, 11:35:01 »
Jeżeli Chcesz kompleksowo szybko zakupić brzytwę gotową do golenia to np. od Kolegi @gienek-emeryt który u nas na forum jest i zawsze dopisuje na wiadomości. Kolega ma zarówno brzytwy zrobione od podstaw przez siebie, brzytwy przerobione/zmodyfikowane już z gotowych blanków, brzytwy starsze zrewitalizowane. Dodatkowo ma pasy czy to skórzane czy lniane więc pełna obsługa. Również kolega Cichy którzy nie jest u nas na forum ale można go znaleźć na FB też kompleksowo może Cię wyposażyć w brzytwę, w pas czy wiosełko. Ważna sprawa to że to ludzie których znamy i można ich polecić z czystym sumieniem a dodatkowo że sprzęt u Nich zakupisz z dnia na dzień bo na pewno coś maja na stanie.
Jeżeli czegoś nie wolno a bardzo się chce to można Evil
YouTube
INSTAGRAM

Offline onnunenn

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 26, 2020, 12:00:14 »
Wszystko się zgadza. @gienek-emeryt to solidna marka - bezproblemowy kontakt, wszystko zrobione jak należy i na czas. Do tego oceni co warto bądź nie warto robić z danym egzemplarzem brzytwy, jeśli jest używany. Polecam się z nim skonsultować przed zakupem żeby nie wywalać kasy w błoto.

Offline mark

• Stały bywalec.
  • Miejsce pobytu: Kielce
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 26, 2020, 13:04:33 »
@undofen
Mam na stanie i używam sprzęt od Sebastiana (Cichego) oraz od Gienka i z czystym sumieniem mogę polecić obu.

Offline undofen

• Nowy Użytkownik
  • *
  • Miejsce pobytu: Wrocław
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 26, 2020, 13:45:55 »
Wielkie dzięki za porady Panowie, będę się kontaktował i zobaczymy co z tego wyjdzie :-)

Edit: Sukces, brzytwa i pas zamówione u Pana Gienka! :-)
« Ostatnia zmiana: Czerwca 26, 2020, 17:51:27 wysłana przez undofen »

Offline Pimps

• *
  • Podziękowań: 6
  • Mariusz Sapeta
  • Miejsce pobytu: Tarnów
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 26, 2020, 21:58:59 »
Bardzo dobry wybór  ook
Jeżeli czegoś nie wolno a bardzo się chce to można Evil
YouTube
INSTAGRAM

Offline Gato Loco

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 20
  • Miejsce pobytu: Alicante
« Odpowiedź #8 dnia: Października 24, 2020, 12:49:34 »
U mnie podobnie - brzytwa, pas i pudełeczko (!) zamówione u Gienka, już są w "dispatch point" w Polsce, niedługo rozpoczynają podróż do mnie, do słonecznej Hiszpanii  ;)

Be happy! It drives the people crazy ;)

Offline Krecik

• Użytkownik
  • **
  • Miejsce pobytu: Brudzowice
« Odpowiedź #9 dnia: Lipca 30, 2022, 13:18:05 »
A ile kosztuje taki zestaw: naostrzona, robiona brzytwa +pas u Pana  Gienka?

Online Robson

• *
  • Podziękowań: 30
  • Miejsce pobytu: CK
« Odpowiedź #10 dnia: Lipca 30, 2022, 13:46:15 »
Jak chcesz wiedzieć ile kosztuje taki set u Gienka to napisz do niego na PW. Tak będzie najszybciej i najprościej.
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...