Autor Wątek: Dzień dobry - wątek powitalny dla nowych użytkowników - 2022 rok  (Przeczytany 14199 razy)

Offline Marekmarek

• Użytkownik
  • **
  • Podziękowań: 5
  • Miejsce pobytu: ŁDŹ
Odp: Dzień dobry - wątek powitalny dla nowych użytkowników - 2022 rok
« Odpowiedź #75 dnia: Października 27, 2022, 22:24:51 »
Rockwell 6S na 5tce z żyletkami Feather, innych jeszcze nie testowałem bo od tygodnia cały czas jest pierwsza  O:-) Na szóstej nakładce było jeszcze przyjemniej (chyba lubię agresywne), ale szyja już czerwona. Poszalałem na początek, bo trafiła się w niższej cenie. Pędzelki skromnie: ISANA MEN sztuczny i świnka - fajne bo niskie. Mam jeszcze trzeci - od Pani Zofii z Manufaktury Szczotek, ale włosie z ucha bydlęcego okazało się dla mnie zbyt miękkie, więc pewnie poszukam chętnego w dziale ogłoszeń. Marzy mi się Omega Roma, albo jakiś gruby i mały Simpson.

Kremów i mydeł mam właśnie tak jak piszesz: kilka tańszych i droższe jedno trafiłem z ogłoszenia - The Merchant od Zingari. Chciałbym za jakiś czas sprawić sobie kolejne droższe, jak już zużyję te tańsze, ale jak przez Internet wybrać zapach? Nie ogarniam jak pachnie bursztyn czy piżmo. Perfumy ulubione to czarne Ralph Lauren.

A jak nie ma nigdzie opcji żeby powąchać na żywo to zostają mi jeszcze próbki, ale niestety nie znalazłem ich za dużo Internecie, a jak już, to drogo...

Online jaro82

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 31
  • Miejsce pobytu: Ostrowiec Św.
Odp: Dzień dobry - wątek powitalny dla nowych użytkowników - 2022 rok
« Odpowiedź #76 dnia: Października 28, 2022, 08:20:45 »
@Marekmarek: Na szóstce w Rockwellu nie zakładaj potencjalnie agresywnych żyletek. Feather niby nie jest demonem ostrości, ale może okazać się nieodpowiedni dla tej płyki. U mnie nieco zbyt ostre są BIC i Perma-sharp na tym ustawieniu. Po roku na luzie golę się na szóstce, chociaż na początku było nieprzyjemnie :) Z bardziej agresywnych zwróć uwagę na MR41 i Yatip do samodzielnego złożenia. Fenomenalne sprzęty :) No i Merkur Progress na ustawieniu 6-5-4 jest świetny.
Co do zapachów to na przykład kwiatowe nie każdemu podejdą, chyba lepiej wybierać jakieś mniej złożone na początku. Nie natknąłem się jak dotąd na jakiś nieprzyjemny. Cierpliwość natomiast się wyczerpuje gdy trzeba wygolić mydło do końca  ;D
MNŻ: Rockwell 6C, DSCosmetic T7-SE, S9, Gillette King C, Muhle R89, R41, Merkur 34C, Razorock 37, Fatip CC Grande
P: Frank Shaving, Omega 11137, Semogue 610, Yaqi Sagrada Familia, Omega S-Brush