Autor Wątek: [FILM] tradycyjne golenie z bartgee  (Przeczytany 54724 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline bartgee

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 12
  • Miejsce pobytu: Przywidz, pomorskie
Odp: [FILM] tradycyjne golenie z bartgee
« Odpowiedź #675 dnia: Kwietnia 23, 2023, 16:16:28 »
Dzięki Panowie, super że udało mi się tym filmem rozpocząć intensywną dyskusję, ale merytoryczną, bez mocno widocznego hejtowania takiego golenia ;).

Wielkie brawa za odwagę na takim forum taki film no coś niebywałego  beer Myślałem, że trolli się tu zleci zaraz stado a tu nic  rotfl
A tak poważnie nie bez przyczyny Mach3 jest taki popularny. Pewnie jeśli ogoliłbyś się nim 10 razy pod rząd to uzyskałbyś i te PN10+
Osobiście kiedyś bardzo lubiłem macha, później bardziej podszedł mi Quatro od Wilkinsona ale obie te maszynki są bardzo dobre. Na delegację idealne.

Film taki nagrałem celowo, myślę że ma szanse na przyciągnięcie uwagi golących się systemówkami czy jednorazówkami do tematyki tradycyjnego golenia. Taką miniaturkę kliknie ktoś kto nie jest zainteresowany stricte TG, ale może przy okazji obejrzy inne moje filmy i odkryje, że istnieje coś takiego jak TG.

Wilkinson Quattro Sensitive też był przyjemny w goleniu (jest na jednym filmie u mnie na kanale), ale nim nie mogłem się golić pod włos. Na delegację wybrałbym jedną albo drugą, albo jakąś na żyletki, ale taką której nie byłoby mi żal, jeśli by się zgubiła.

Te zmiany o których wspomina @bartgee to zmiana kąta ostrzenia oraz kąta pochylenia ostrzy, zmniejszono kąt ostrzenia ostrzy by zapewnić większą ostrość oraz zmniejszono kąt pochylenia by ostrza nie miały tendencji do wykruszania cały zabieg miał na celu poprawę efektywniejszego golenia  by zarost nie był ścinany pod kątem oraz dużo łagodniejszy przebieg samego procesu golenia.

@shrack dzięki wielkie za obszerne informacje na ten temat. No i Mach 3 po ponad 20 latach zrobił naprawdę dobre wrażenie. Podejrzewam, że łatwo kupić podróbki ostrzy i wtedy golenie może już nie być tak przyjemne.

@ShaveManiac zgadza się, powinni na tym modelu poprzestać. Mapa zarostu obowiązkowa i myślę, że tak jak pisze @tom106 po dłuższym używaniu dałoby się nią ogolić idealnie na PN10+.

Do tradycyjnego golenia powinniśmy zachęcać, a nie szydzić z osób golących się takimi maszynkami. Na pewno w ten sposób ich nie zachęcimy do TG. Pokazać, że istnieje przyjemniejszy i lepszy sposób na usuwanie zarostu. Niech spróbują sami i potem sami zdecydują. Dzięki takiemu podejściu mamy szansę na rozwój TG w Polsce.

Dzisiaj wracamy do TG i maszynki na żyletki. Zapraszam na kolejny film, który otwiera nową serię "Golenie Skóry Wrażliwej":

Offline bartgee

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 12
  • Miejsce pobytu: Przywidz, pomorskie
Odp: [FILM] tradycyjne golenie z bartgee
« Odpowiedź #676 dnia: Kwietnia 30, 2023, 15:47:34 »
Zapraszam na kolejny odcinek z serii "Golenie Skóry Wrażliwej":