Autor Wątek: Mydło Derby  (Przeczytany 13123 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online T800

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 26
  • Miejsce pobytu: Rybnik Piaski
Odp: Mydło Derby
« Odpowiedź #75 dnia: Stycznia 31, 2023, 21:24:36 »
Biorę na bank Ten aromat szmaty  rock Do tego woda kolońska Derby i idę do teściowej

Offline jaro82

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 28
  • Miejsce pobytu: Ostrowiec Św.
« Odpowiedź #76 dnia: Stycznia 31, 2023, 21:32:06 »
@Mokasyn86: Aromat pewnie był mocno "stężony" bo wieczko cały czas zakryte. Za drugiem razem na luzie będziesz nabierać  ;D
Ja z kolei mam wodę Derby. Kupiłem sobie flaszkę jako tester. Jeszcze nie odważyłem się jej użyć. Kurna jedno z drugim pasuje jak ulał :azn:
MNŻ: Rockwell 6C, DSCosmetic T7-SE, S9, Gillette King C, Muhle R89, R41, Merkur 34C, Razorock 37, Fatip CC Grande
P: Frank Shaving, Omega 11137, Semogue 610, Yaqi Sagrada Familia, Omega S-Brush

Offline Troip

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 23
  • Miejsce pobytu: Polska
« Odpowiedź #77 dnia: Stycznia 31, 2023, 21:39:46 »
Mam to mydło od kilku miesięcy.
Tak jak pisze jaro82 zapach stracił na intensywności.
Jak się golę Derby Premium, to przeważnie wyrabiam super pianę dodając trochę kremu do golenia
I wtedy robi się naprawdę świetne golenie. 🙂
Have A Great Shave, Have A Great Day!

Offline jaro82

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 28
  • Miejsce pobytu: Ostrowiec Św.
« Odpowiedź #78 dnia: Stycznia 31, 2023, 21:52:14 »
Ja właśnie teraz golę się Tabakiem i dopiero jak niucha włożę do tygla to mocniej czuć torebkę babci a tak to lekki zapaszek się unosi ;D
Tygiel z mydłem zalewam gorącą wodą na pół centymetra i po kwadransie zeskrobuję miękką warstwę łyżeczką a następnie wyrabiam pędzlem w innym tyglu. Z Derby próbowałbym podobnie.
MNŻ: Rockwell 6C, DSCosmetic T7-SE, S9, Gillette King C, Muhle R89, R41, Merkur 34C, Razorock 37, Fatip CC Grande
P: Frank Shaving, Omega 11137, Semogue 610, Yaqi Sagrada Familia, Omega S-Brush

Online T800

• Stały bywalec.
« Odpowiedź #79 dnia: Stycznia 31, 2023, 23:10:58 »
Jest to cos w typie Arko sztyft Bo tam też sztuczne cytrusy i lekki kibel ale u mnie najgorsze i tak było Proraso czerwony tygiel

Offline Mokasyn86

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 39
  • Miejsce pobytu: Gliwice
« Odpowiedź #80 dnia: Stycznia 31, 2023, 23:57:15 »
Tak, wiem, że mydełko raczej zwietrzeje, i zapach mam nadzieję ucieknie. Wtedy dorzucę też jakiś krem jako likwidator zapachowy, i zrobię solidną pianę. Nie wypierniczę tego mydła do kosza, chyba, że mnie będzie denerwować, i dalej cuchnąć.
Arko to jest niebo przy Derby. Czerwone Proraso to jest kosmos przy Derby. Te Derby jak się sztachniesz wprost z nowiutkiego kubeczka, to zwala z nóg lepiej niż chloroform. Zapach to jest czysta 100% chemia. Może dostałem jakieś świeżo wyprodukowane.
@T800 Kocham serio twoje teksty  rotfl

Offline Kamilmcmxc

• Aktywny użytkownik
  • Podziękowań: 2
  • Miejsce pobytu: Kraków
« Odpowiedź #81 dnia: Lutego 04, 2023, 23:51:08 »
Parę lat temu miałem sztyft upchnięty w tygiel i zapach był dla mnie niemal identyczny jak Arko, czyżby zapach z kubasa był znacznie bardziej skondensowany hmmm. Raczej nie skuszę się na zakup, bo po niemal rocznym maratonie mydeł derby/arko mam przesyt Turecczyzny na ładnych kilka lat :)

Offline Mokasyn86

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 39
  • Miejsce pobytu: Gliwice
« Odpowiedź #82 dnia: Lutego 13, 2023, 21:42:35 »
Jestem już po kilku goleniach tym mydłem. Przy wyrabianiu w miseczce i na twarzy Derby aż tak nie śmierdzi. Śmierdzi wprost z kubka. Pierwszy sztach po otwarciu zapamiętam na bardzo długo  rotfl rotfl rotfl

Offline ProgFan_87

• Aktywny użytkownik
  • Podziękowań: 6
  • Miejsce pobytu: UK
« Odpowiedź #83 dnia: Maja 20, 2023, 11:25:29 »
Jakoś nigdy nie było mi po drodze z tym mydłem ale jako że kończy mi się Arko postanowiłem zamówić tym razem Derby w sztyfcie. Zapach staromodny, fryzjerski taki mydlano - kwiatowy lekko mdlący ale nie tak nachalny jak Arko trochę jak babcine perfumy. Po goleniu spasowało mi z zielonym Brutem i Alpą 378. Samo mydło jest twardsze od Arko i ciut gorzej się rozprowadza po twarzy ale wystarczy go trochę bardziej namoczyć. Piana i właściwości na bardzo wysokim poziomie i praktycznie niczym się nie różnią od swojego tureckiego kolegi.

Online T800

• Stały bywalec.
« Odpowiedź #84 dnia: Maja 20, 2023, 12:01:02 »
Przecież Derby w sztyfcie jest nie do dostania Gdzie takiego cudaka kupiłeś  :question:

Offline ProgFan_87

• Aktywny użytkownik
  • Podziękowań: 6
  • Miejsce pobytu: UK
« Odpowiedź #85 dnia: Maja 20, 2023, 12:25:48 »
@T800 No właśnie też to zauważyłem... wycofali je czy jak? Znalazłem je w jednym sklepie internetowym w UK gdzie akurat jest bez problemu dostępne.