Autor Wątek: Mydło Derby  (Przeczytany 13393 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Erais

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 17
  • Miejsce pobytu: Konin
Odp: Mydło Derby
« Odpowiedź #45 dnia: Maja 31, 2022, 13:19:14 »
Gdybym nie miał w planach zakupu kolejnego polskiego mydła do recenzji i pokazania, to pewnie bym kupił... filmy kolegi @Piciu  wpływają na mnie już dość długą listą mydeł planowanych do zakupu... tylko czasami sam nie wiem po jaką cholerę  hmmm ... to co mam, to jeszcze mi starczy spokojnie na jakieś 20 lat golenia...  :(

Offline Grafi

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 0
  • Kosiarz umysłów
  • Miejsce pobytu: Sopot / wejherowo
« Odpowiedź #46 dnia: Maja 31, 2022, 14:17:23 »
@tom106  @Erais  No no mam tak samo, a śmiejemy się z babeczek i 15 tysięcy par butów w szafce, myśląc - po co im tego tyle  rotfl.
Erias to czekamy na reckę. Pewnie kolejne mydło które kupie, chyba, że już mam.
P: HJM 21P8SGR EJ81SB3521
M: Muhle R41. TOOTH COMB | EJ R35211SR (poległa)| Mercur 39c Slant | W-Lux
K: Lider Classic |Wars Clasic | AS: Bond Export | Korsarz | Arco | Art.Grassa
Mydła różne
Ż: Isana | Polsilver  Astra | Derby premium (są ok)
Nacet | Wilkinson | (złe)
linux user:563627

Offline Erais

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 17
  • Miejsce pobytu: Konin
« Odpowiedź #47 dnia: Maja 31, 2022, 17:14:31 »
@Grafi jeszcze troszkę, zakupy po 10ym, plus dwa tygodnie testów  ;D

Offline tom106

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 50
  • Miejsce pobytu: Polska
« Odpowiedź #48 dnia: Maja 31, 2022, 18:42:14 »
Ja niestety poległem i zamówiłem  Evil
Wszytko przez to szatańską recenzje kolegi piciu  rock
"Ten, kto podąża za tłumem, nigdy nie dojdzie dalej niż tłum. Ten, kto podąża sam, znajdzie się w miejscu, do którego nikt jeszcze wcześniej nie dotarł". - Albert Einstein

Offline Piciu

• Aktywny użytkownik
  • Podziękowań: 6
  • Miejsce pobytu: Poznań
« Odpowiedź #49 dnia: Maja 31, 2022, 18:49:23 »
Panowie nie pożałujecie! (mam nadzieję), pamiętam jaki był "szok" na mej twarzy gdy pierwszy raz wyrobiłem pianę z tego mydła ???
Czekam na wasze wrażenia  ook

Offline bartgee

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 15
  • Miejsce pobytu: Przywidz, pomorskie
« Odpowiedź #50 dnia: Maja 31, 2022, 19:32:22 »
@tom106, nie będziesz żałował. rock

Właśnie skończyłem golenie. Poezja... toż to TABAC tallow w tureckim wydaniu  ;D, a do tego niesamowicie skomponował się z Przemysławką ook. Piana, poślizg niemalże identyczne jak TABAC. Wyrabiałem tak samo jak TABACA, czyli bloom water 60 st. C (taka mi z kranu leci) na 3 minuty. Potem bloom water na twarz jako preshave. Użyłem pędzla FRANK SHAVING PUR-TECH, nabijałem go nieco dłużej niż TABACA, bo jakąś minutę i 30 sekund. Potem wyrabiałem na twarzy stopniowo dodając niewielkie ilości wody namaczając pędzel w kubku. Przyznaję Ci 100% racji, bardzo mile zaskoczony jestem tym mydłem rock. Na pewno wskoczy na kanał niejedno golenie z mydłem DERBY PREMIUM.

@Piciu, był szok - mega pozytywny! beer

Ja się nie goliłem 4 miesiące, więc może nawet zbyt słabo oceniam to mydło względem TABACA. Pogolę się jednym i drugim i na pewno wrócę tu by podzielić się z Wami wrażeniami. Na dodatek ta cena... badger12

Offline Grafi

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 0
  • Kosiarz umysłów
  • Miejsce pobytu: Sopot / wejherowo
« Odpowiedź #51 dnia: Maja 31, 2022, 20:05:49 »
@bartgee Bartek nie kuś ja już się z mydłami w szafce nie mieszczę.
Cholera rozpełzłem się na dodatkową półkę. To samo mam z AS'ami chciałem kupić 2 -3 nowe, patrze mam 6 nie otwartych + 4 w użyciu rotacyjnym aaaaa haahaaha rotfl
P: HJM 21P8SGR EJ81SB3521
M: Muhle R41. TOOTH COMB | EJ R35211SR (poległa)| Mercur 39c Slant | W-Lux
K: Lider Classic |Wars Clasic | AS: Bond Export | Korsarz | Arco | Art.Grassa
Mydła różne
Ż: Isana | Polsilver  Astra | Derby premium (są ok)
Nacet | Wilkinson | (złe)
linux user:563627

Offline tom106

• Stały bywalec.
« Odpowiedź #52 dnia: Czerwca 02, 2022, 19:26:49 »
Mydełko Derby już w paczkomacie czeka i teraz będzie próba charakteru, gdyż mam zasadę, że nie sięgam po nowe mydło zanim niewykończone starego  hmmm
Ciężka sprawa może najpierw golenie a potem do paczkomatu będzie mi łatwiej  rock
"Ten, kto podąża za tłumem, nigdy nie dojdzie dalej niż tłum. Ten, kto podąża sam, znajdzie się w miejscu, do którego nikt jeszcze wcześniej nie dotarł". - Albert Einstein

Offline Troip

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 36
« Odpowiedź #53 dnia: Czerwca 02, 2022, 19:44:55 »
Ja już po goleniu.
Jak tylko mydełko przyszło zalałem je 2 łyżeczkami gorącej wody i zostawiłem na dobę.
Mydło wypiło całą wodę i nieco zmiękło tak że bez problemu da się nabierać łyżeczką.

Golenie świetne, mydło onaprawdę bardzo dobrych właściwościach, chyba nawet lepszych niż Tabac.

Zapach
Zapach pasty BHP do mycia rąk.
Jednemu będzie to przeszkadzać, drugiemu nie.
Mnie akurat nie przeszkadza.  ook

« Ostatnia zmiana: Czerwca 02, 2022, 20:03:10 wysłana przez Troip »
Have A Great Shave, Have A Great Day!

Offline Mokasyn86

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 56
  • Miejsce pobytu: Gliwice
« Odpowiedź #54 dnia: Czerwca 02, 2022, 21:28:05 »
@tom106 

"... A mydełko czeka na mnie w paczkomacie, akurat dziwnym trafem przechodziłem obok. Podejdę, obejrzę sobie ten paczkomat, i odejdę. Wtedy będę miał silną wolę. No, nie interesuje mnie teraz te mydełko. Ale co to za silna wola, tak popatrzeć i sobie odejść. A, wyciągnę te mydełko, żeby nie wróciło do nadawcy. Wyciągnę, i nie otworzę. Idę do domu, mam w siatce te super mydełko. Jestem z nią sam na sam. Idę do swojego mieszkanka, i jestem wniebowzięty, że mam tak silną wolę. Postawię sobie te mydełko na stole. I niech sobie stoi, dopóki nie wykorzystam starego mydła. Nie... otworzę paczkę, zobaczę czy dobre mydło wysłali. Dobre wysłali. Położę ją sobie tutaj. O! Wogóle mnie nie interesuje te mydełko. Takie ładne opakowanie, a ja nic. A nie... ja te mydełko, otworzę, powącham, i odstawię. Ale ładny zapach. No to nabiorę kawałeczek, wrzucę do tygielka, i wyrobię pianę, zobaczymy jaka piana wychodzi z tego mydełka. Piana jak majonez, cudo ! Tylko co teraz z tą pianą zrobić, przecież jej nie spuszczę do zlewu  Evil "

;D

Offline tom106

• Stały bywalec.
« Odpowiedź #55 dnia: Czerwca 02, 2022, 22:15:53 »
@Mokasyn86 no niemalże tak byłoby, gdyby nie to, że ogoliłem się wcześniej  beer
Mydełko rzeczywiście odebrałem i rozpakowałem a nawet otworzyłem i powachalem i pomacałem wygląda na twarde mydło. Trochę ten tygielek mnie zawiódł bo wygląda jak opakowanie od lodów albo w latach 80 byly takie marmolady w takich pudełkach sprzedawane. Dziś golenia nie będzie, mydło trafiło do szafeczki z zapasami których ostatnio mi sporo przybyło.

Offline jaro82

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 31
  • Miejsce pobytu: Ostrowiec Św.
« Odpowiedź #56 dnia: Czerwca 03, 2022, 08:45:36 »
Ja zakolejkuję sobie Derby na przyszłość. Narazie wygalam to co mam a wystarczy zapasów na długie miesiące.
Wdzię, że niewielu sprzedawców na allegro ma je w ofercie i łatwo przegapić wśród setek innych mydełek :)
MNŻ: Rockwell 6C, DSCosmetic T7-SE, S9, Gillette King C, Muhle R89, R41, Merkur 34C, Razorock 37, Fatip CC Grande
P: Frank Shaving, Omega 11137, Semogue 610, Yaqi Sagrada Familia, Omega S-Brush

Offline tom106

• Stały bywalec.
« Odpowiedź #57 dnia: Czerwca 03, 2022, 09:43:36 »
@jaro82 nie chce reklamować, ale ja od dłuższego czasu kupuje przez Shope od polskich sprzedawców. Ja te mydełko z kuponem wyrwałem za grosze z darmową dostawą. Te kupony mają jedną wadę można się nieźle obkupic akcesoriami do golenia :'(
« Ostatnia zmiana: Czerwca 03, 2022, 12:16:23 wysłana przez tom106 »

Offline jaro82

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 31
  • Miejsce pobytu: Ostrowiec Św.
« Odpowiedź #58 dnia: Czerwca 03, 2022, 10:45:45 »
@tom106: Dzięki. Nie znałem tej platformy. Zajrzę i zobaczę co tam oferują :)

A tak w ogóle jakby sobie podsumować Wasze wypowiedzi to wychodzi, że Derby jest mydłem dla prawdziwego mężczyzny.
Zapach pasty bhp, żadnych pierdół typu perfumy, ładowane do pudełka po lodach albo marmoladzie a właściwościami pierze po pysku Tabaca tallow shave1  :azn:
MNŻ: Rockwell 6C, DSCosmetic T7-SE, S9, Gillette King C, Muhle R89, R41, Merkur 34C, Razorock 37, Fatip CC Grande
P: Frank Shaving, Omega 11137, Semogue 610, Yaqi Sagrada Familia, Omega S-Brush

Offline Troip

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 36
« Odpowiedź #59 dnia: Czerwca 03, 2022, 11:15:54 »
jaro82  beer
Nic dodać, nic ująć
Have A Great Shave, Have A Great Day!