Autor Wątek: Golenie na sucho.  (Przeczytany 42091 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mikolaj

• *
  • Podziękowań: 5
  • Miejsce pobytu: Danzig
Odp: Golenie na sucho.
« Odpowiedź #30 dnia: Maja 30, 2014, 14:39:44 »
Masz rację oski już poprawiam ale gafa :-[
Czyny za życia brzmią echem w wieczności

Offline oski

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 2
« Odpowiedź #31 dnia: Maja 30, 2014, 18:39:29 »
Oj tam, żadna gafa ook

Offline Vivi

• Nowy Użytkownik
  • *
  • Podziękowań: 0
  • Miejsce pobytu: Kraków
« Odpowiedź #32 dnia: Października 21, 2017, 08:10:55 »
  No jak już w temacie i w powitalni tak na poważnie.
 Poniewarz mam uczulenie na wszystko co spróbowałem  jako poślizg  a zawsze chcialem golić się brzytwą, woec bedzie o goleniu na sucho.No może  nie całkiem.
Brzytwe mam na początek Gold dolar 208 czy jakos tak.
Po zwecowaniu  i goracej kompieli  przyszedł czas na goracy ręcznik i pierwsze golenie na sucho czyli wilgotna skóra i poszlo policzki i podgardle nawet pod  włos was jakos sie nieudalo. Krew sie też polała  , błąd i piedwsze zacięcie.
Potem woda po goleniu piecze mniej jak po maszynce  wiec sie zdziwilem bo ryjek gladki czyli narazie sukces.
Zobaczymy co bedzie dalej ook
« Ostatnia zmiana: Października 21, 2017, 08:34:59 wysłana przez Vivi »

Offline Robson

• *
  • Podziękowań: 24
  • Miejsce pobytu: CK
« Odpowiedź #33 dnia: Października 21, 2017, 08:30:07 »
Scalono. Po raz kolejny przypominam o dopisywaniu się do istniejących wątków bez tworzenia kolejnych zbieżnych tematycznie. Następnym razem usunę, może to będzie skuteczniejszy sposób na zapoznanie się z regulaminem.
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Offline PR100

• Stały bywalec.
  • Miejsce pobytu: Ursus
« Odpowiedź #34 dnia: Października 21, 2017, 08:39:34 »
@Vivi chłopaki tu rozpisują się o rożnych mydłach do golenia zupełnie naturalnych. Poczytaj może któraś opinia pomoże Ci na twój problem. @Pimps przetestował bardzo dużo mydeł  i kremów pooglądaj jego filmy może jednak coś podpasujesz, bo jak czytam ogoleniu na sucho to aż mnie ciarki przeszły.

Offline Robson

• *
« Odpowiedź #35 dnia: Października 21, 2017, 08:47:52 »
Nie wydaje mi się, aby nie dało się dobrać pod swoje wymagania kremu/mydła, który będzie akceptowalny dla skóry. W dziale z recenzjami jest dużo testów, bardzo często podane są ich składy i myślę, że coś da się dobrać. Ja skupiłbym się na doborze odpowiedniego kosmetyku, a nie na goleniu na sucho. Osobiście nie wyobrażam sobie golenia brzytwą bez odpowiedniego przygotowania zarostu.
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Offline Metal

• Stały bywalec.
  • Miejsce pobytu: Łódź
« Odpowiedź #36 dnia: Października 21, 2017, 09:41:10 »
Od razu mam przed oczami scenę z Predatora:

Offline Vivi

• Nowy Użytkownik
  • *
  • Miejsce pobytu: Kraków
« Odpowiedź #37 dnia: Października 21, 2017, 09:55:21 »
Robson przygotowanie zarostu jest ale goracym recznikiem poslizg zapewnila woda. Metal nożem  też da  się  ogolić. A teraz do rzeczy,  ogulnie podraznienia nie mam w tej chwili   mimo ze brzytwa była dziewicą.  A  przeruzne rzeczy sprawdzałem po wszystkich miałem podrażnienia  od jedno  do kilku dniowych  z maszynek nawet te paski co są  musze usuwać  wiec  test na mordce dzień  pierwszy

Offline Robson

• *
« Odpowiedź #38 dnia: Października 21, 2017, 10:08:07 »
Jak Ci pasuje golenie bez piany na zaroście to czemu nie. Sam nie wyobrażam sobie takiego golenia, ale kto powiedział, że wszyscy musimy stosować identyczne podejście.

Heniek.F2

« Odpowiedź #39 dnia: Października 21, 2017, 21:59:07 »
A czy się kolego myjesz ? Tez tylko wodą? Pianę da się zrobić nawet z żelu do kąpieli

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline kfgz

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 6
  • Miejsce pobytu: Supraśl
« Odpowiedź #40 dnia: Października 21, 2017, 23:06:47 »
Vivi, wypróbuj mydeł/kremów bezzapachowych o najprostszym składzie: Soap Smooth, Martin De Candre. To mydło ponoć jest nieuczulające: https://www.classicshaving.com/products/classic-hypoallergenic-shaving-mug-soap
130F02041B18AB "... a gdybym był młotkowym, w fabryce z młotkiem szalał..."

Offline de_monter

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 20
  • klawo jak cholera
  • Miejsce pobytu: Łódź
« Odpowiedź #41 dnia: Października 21, 2017, 23:31:41 »
Ja byłem w MONie dwa lata, więc dla mnie golenie na sucho nie pierwszyzna ;D
Pozdrawiam, Tomek.

Offline Figon

• Stały bywalec.
  • Miejsce pobytu: Warszawa
« Odpowiedź #42 dnia: Października 22, 2017, 10:06:53 »
Skoro brzytwę się sprawdza na przedramieniu i nie jest to trauma, to facjatę też pewnie można obciapac w ten sposób. Z tym że jak się całe życie goliło z piana, może być  potrzebne trochę czasu by przywyknąć do nowych doznań  :-) Z tym że ja bym raczej szukał jakiegoś kosmetyku o prostym składzie, który by mi podpasował, może uczulał w najmniejszym stopniu. Lepiej mieć gębę nieco zaczerwienioną niż pochlastaną wzdłuż i wszerz.

Offline Pimps

• *
  • Podziękowań: 6
  • Mariusz Sapeta
  • Miejsce pobytu: Tarnów
« Odpowiedź #43 dnia: Października 22, 2017, 10:12:47 »
Jak idzie bez piany i Jesteś zadowolony to nie ma co szukać. No chyba że Jesteś zadowolony ale jednak wolał byś coś lepiej to nic innego nie pozostaje jak testowanie po kolei kremów/mydeł. Moim zdaniem zależy to też od zarostu bo nie Napisałeś jaki on jest, bo ja u siebie nie był bym w stanie ogolić się na sucho bez mocnych podrażnień. Może kolega ma miękki i rzadki zarost to kwestia namoczenia wodą i daje radę.
Jeżeli czegoś nie wolno a bardzo się chce to można Evil
YouTube
INSTAGRAM

Offline pwm

• Użytkownik
  • **
  • Miejsce pobytu: Poznań
« Odpowiedź #44 dnia: Listopada 07, 2017, 10:42:26 »
Ja wycierałem w palec aż dostałem do ręki naprawdę ostrą brzytwę.
Jakoś mnie KT chwyciła pomimo, że nie miała niby prawa, i od tego czasu wiem, że brzytwa bywa naprawdę ostra i płuczę ją wodą gorącą.
Aby wyrównać psychikę suszę ją suszarką po goleniu i smaruję (po goleniu) "olejkiem przed goleniem".
Tak serio zawsze jak suszę brzytwę suszarką to się zastanawiam czy mam równo pod sufitem...  rotfl