Autor Wątek: Spostrzeżenia po pierwszych goleniach brzytwą  (Przeczytany 17158 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maslanka

• Aktywny użytkownik
  • Podziękowań: 0
  • Miejsce pobytu: Bydgoszcz
Odp: Spostrzeżenia po pierwszych goleniach brzytwą
« Odpowiedź #15 dnia: Kwietnia 04, 2017, 13:55:06 »
Po prawie 3 miesiącach golenia codziennie brzytwą stwierdzam że to mój ulubiony, przyjemny i bezbolesny sposób pozbywania się zarostu - szkoda życia na elektryczne wynalazki bajery plastikowe. Zauważyłem że prawie wszystkie zacięcia robię prawa ręką - lewą bardziej się staram i jestem ostrożniejszy a prawa to rutyna która mnie gubi :-)

Offline przemo1978

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 4
  • Miejsce pobytu: Warszawa Ursus
« Odpowiedź #16 dnia: Kwietnia 04, 2017, 14:25:45 »
Prawa rękavto nir rutyna tylko golàc się  zasłaniasz sobie nią pole widzenia  bo jesteś...prawooczny :-)  Dlatego lewą goli się inaczej.Polecam zamknąć oczy i spróbować tylko na dotyk ;-D  Da się .

Przemo1978 poza kompem

"Mówiła mi ,życie może być szorstkie ,a pośpiech najostrzejszą z brzytw."

LuQas

« Odpowiedź #17 dnia: Czerwca 29, 2018, 12:21:54 »
Ave

Jestem już po 3 goleniach brzytwą. Zaskakujące jak brzytwa jest dokładna w goleniu, dwa przejścia z włosem i praktycznie 100 % PN. Ciekawe  jakie Pn jest jak się dorzuci przejście pod włos. To chyba włosy nie odrastają przed 3 dni. Aż dziwne że ta technika jest wymierająca na wymarciu nie wiem jakiego słowa użyć, golenie brzytwą jest o niebo lepsze niż żaluzje i żyletki.

Offline Robson

• *
  • Podziękowań: 24
  • Miejsce pobytu: CK
« Odpowiedź #18 dnia: Czerwca 29, 2018, 12:44:13 »
Golę się brzytwą również pod włos i niestety odrastają znacznie szybciej  niż po trzech dniach  :). Osobiście nie czuję jakiejś kolosalnej różnicy jeżeli chodzi o moment kiedy zarost pojawia się ponownie. Czy golę się maszynką, czy brzytwą to w określonym czasie muszę wykonać kolejne golenie.
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

LuQas

« Odpowiedź #19 dnia: Czerwca 29, 2018, 12:49:44 »
Ja się tylko śmieje, po prostu brzytwą ogolę się dwa razy z włosem i wystarczy, pod włos to już będzie fanaberia  :) 

Offline Robson

• *
« Odpowiedź #20 dnia: Czerwca 29, 2018, 13:12:47 »
A nie lepiej raz z włosem, a drugi raz chociaż po skosie? Oczywiście nim wdrożysz się na tyle, aby golić pod włos.
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

LuQas

« Odpowiedź #21 dnia: Czerwca 29, 2018, 14:11:14 »
W poprzek już tak mniej więcej jade, na golenie pod włos mam za dużego pietra. Jeszcze troche musze poćwiczyć obycie z narzędziem, po drugie primo jestem praworęczny i fechtunek lewą idzie ciężko  :)

Offline Robson

• *
« Odpowiedź #22 dnia: Czerwca 29, 2018, 15:08:43 »
Nie jesteś wyjątkiem  :), mimo wszystko warto jednak próbować przy użyciu obu rąk. Wprawa przyjdzie z czasem.