Autor Wątek: Żyletki BIC  (Przeczytany 95423 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online tom106

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 36
  • Miejsce pobytu: Polska
Odp: Żyletki BIC
« Odpowiedź #240 dnia: Stycznia 16, 2023, 05:36:42 »
Ja wczoraj zaliczyłem 3 golenie tą żyletką, tym razem maszynka to radziecki Rubin. Niestety Rubin żyletkę  wykastrował. Całe golenie było nadzbyt łagodne a przez to i mało skuteczne. Mój Rubin ma też wadę bo z jednej strony żyletkę czuć zdecydowanie bardziej. Teraz nie wiem, czy to żyletka na 3 goleniu straciła już pazur, czy to wina zbyt łagodnej maszynki. 
"Ten, kto podąża za tłumem, nigdy nie dojdzie dalej niż tłum. Ten, kto podąża sam, znajdzie się w miejscu, do którego nikt jeszcze wcześniej nie dotarł". - Albert Einstein

Offline Tomeczek07

• Nowy Użytkownik
  • *
  • Podziękowań: 0
  • Miejsce pobytu: wrocław
« Odpowiedź #241 dnia: Stycznia 16, 2023, 06:35:32 »
Ja wczoraj zaliczyłem 3 golenie tą żyletką, tym razem maszynka to radziecki Rubin. Niestety Rubin żyletkę  wykastrował. Całe golenie było nadzbyt łagodne a przez to i mało skuteczne. Mój Rubin ma też wadę bo z jednej strony żyletkę czuć zdecydowanie bardziej. Teraz nie wiem, czy to żyletka na 3 goleniu straciła już pazur, czy to wina zbyt łagodnej maszynki.
no ja ci powiem ze przed chwila 3 golenie bylo i zyletka jest jeszcze ostra nie powiem ze jest zla bo nie jest ale sama w sobie jest dość specyficzna

Wysłane z mojego RMX2170 przy użyciu Tapatalka

Offline Kamilmcmxc

• Aktywny użytkownik
  • Podziękowań: 2
  • Miejsce pobytu: Kraków
« Odpowiedź #242 dnia: Stycznia 16, 2023, 17:56:14 »
Obecnie używam, dla mnie poprawne żyletki, ledwie wytrzymują od niedzieli do soboty, ostatnie dwa golenia mało komfortowe, dość podrażniające, zużyję paczkę ale raczej więcej nie kupię.

Wysłane z mojego CPH2127 przy użyciu Tapatalka

Offline ProgFan_87

• Aktywny użytkownik
  • Podziękowań: 6
  • Miejsce pobytu: UK
« Odpowiedź #243 dnia: Stycznia 16, 2023, 18:14:08 »
Mi ostatnio wyszło osiem goleń jedną żyletką co jest jak dla mnie rekordem, bo większość blaszek starcza mi na 2-4 golenia, a do tego ani razu nie poczułem szarpania. Żyletka po prostu zaczęła nie dogalać. BICi trzeba okiełznać i dobrać odpowiednią maszynkę. Inaczej mogą narobić więcej szkody niż pożytku. Z tego wszystkiego na ebay odkupiłem 95 sztuk za równowartość kilku piw, bo ktoś kupił setkę i poległ na pierwszym kartoniku  rock

Offline Kamilmcmxc

• Aktywny użytkownik
  • Podziękowań: 2
  • Miejsce pobytu: Kraków
« Odpowiedź #244 dnia: Lutego 05, 2023, 00:17:18 »
Paczka skończona, podsumowując, początkowo byłem zadowolony, jednak finalnie w r89 nie sprawdziły się, za dużo mikrozacięć powodowały.

Online tom106

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 36
  • Miejsce pobytu: Polska
« Odpowiedź #245 dnia: Lutego 05, 2023, 08:43:28 »
Ja na razie jedną żyletkę zużyłem i również wystarczyła mi na 8 komfortowych goleń.
"Ten, kto podąża za tłumem, nigdy nie dojdzie dalej niż tłum. Ten, kto podąża sam, znajdzie się w miejscu, do którego nikt jeszcze wcześniej nie dotarł". - Albert Einstein

Online Robson

• *
  • Podziękowań: 22
  • Miejsce pobytu: CK
« Odpowiedź #246 dnia: Lutego 05, 2023, 10:11:30 »
Zazdroszczę wam (zważywszy na ich cenę), dla mnie te żyletki to totalne nieporozumienie. Nie potrafiłem się z nimi dogadać, a robiłem kilka podejść.
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...