Autor Wątek: Dorco Prime Platinium  (Przeczytany 7435 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline hanau

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 1
  • Miejsce pobytu: BRD
Odp: Dorco Prime Platinium
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwca 22, 2019, 13:34:59 »
Witajcie ja używałem je w Plissonie i były naprawdę dobre powiedział bym ze nawet lepsze niż zielone astry pozdrawiam ook

Offline japurek

• *
  • Podziękowań: 10
  • Miejsce pobytu: Kraków
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwca 24, 2021, 19:55:34 »
Witam.
Jak dla mnie bardzo dobre, łagodne dające naprawdę przyjemne i zarazem dokładne golenie. Nie są tak "twarde" jak feathery czy kai, choć wydają się tak samo ostre. Dają mi ok 4 dobre golenia i bardzo blisko im do Persony w ogólnym odbiorze. 
Używałem je w maszynce King C Gillette, PAA Select (tu najbardziej zdradliwe), ale ta maszynka jest taka "hamerykańska",  Rockwell 6c (6/5 płytka).
A dzisiaj po raz pierwszy użyłem R41 z tą żyletką i RAKIETA :D jestem zachwycony po pierwsze maszynką jej skutecznością, dokładnością i właśnie tą żyletką. Spisała się na medal. Jak dla mnie pełna synergia.
Generalnie zachęcam spróbować. Moim zdaniem dość mocno nie doceniana żyletka. patrząc na daty tego wątku na forum  ook
Pozdrawiam.

Offline ProgFan_87

• Aktywny użytkownik
  • Podziękowań: 6
  • Miejsce pobytu: UK
« Odpowiedź #17 dnia: Lutego 05, 2023, 16:24:27 »
Te żyletki to moje odkrycie roku! Łagodne, wybaczające błędy a z drugiej strony ostre i skuteczne. Przypominają trochę Personne Platinum choć starczają na więcej goleń (w moim przypadku cztery. Personna tylko 2-3). W dodatku są o wiele tańsze niż Personna. Za 50 sztuk na zatoce zapłaciłem 20zl co daje 40gr za sztukę. Przeliczając na golenia to 10gr  ;D setka wyszłaby jeszcze taniej ale bałem się zaryzykować. Żyletki otrzymałem w plastikowym dozowniku pakowane po 10 szt choć chyba częściej można je spotkać w tekturowych kartonikach po 5 szt.