Hm, dziwne pytanie. A po co jest regulacja? Dla ozdoby?
Oczywiście, że nie dla ozdoby

Doskonale rozumiem po co jest regulacja kąta ustawienia żyletki w maszynce, tylko że w moim wypadku byłby to niepotrzebny dodatek. Pięciodniowy zarost bez problemu goliłem R89 i Slim Twistem. Oczywiście przyjmuję do wiadomośći, że w wypadku kogoś, kto ma szybciej rosnący i bardziej gęsty zarost może to wyglądać zupełnie inaczej i regulacja może okazać się zbawienna. Dla mnie to tylko bajer, którego walorów użytkowych raczej nie potrafiłbym w pełni docenić. Stąd moja, być możę głupia, uwaga.
(?) Zauważyłem że większość ślepo chwali swoje. (?)
Tak już na forach z reguły jest?
pozdro,
Matt
Vyborny ma oczywiście rację. Z reguły chwali się swoje. Wydaje mi się jednak, że nie do końca w tym wypadku pasuje określenie "ślepo". Nie tylko na tym forum R89 jest chwalona, a przecież musi to z czegoś wynikać

. Wiadomo, że nie będzie ona każdemu nowicjuszowi pasowała, ale myślę, że takie osoby będą raczej w mniejszości. Chyba nie ma osoby, która mogłaby napisać: "Tak, przetestowałem wszystkie/większość istniejących maszynek i taka (albo inna) będzie najlepsza na początek." Wydaje mi się, że po prostu maszynki z głowicą R89 to sprawdzona, raczej bezpieczna marka i stąd ich popularność wśród nowicjuszy (sam się ciągle za takiego uważam). Oczywiście decydując się na zakup ryzykuje się tym, że można się znaleźć we wspomnianej mniejszości, ale takiego ryzyka chyba nigdy nie da się uniknąć. W takiej sytuacji, trzeba szukać dalej. Jest dużo maszynek, jest w czym wybierać