Autor Wątek: ISANA  (Przeczytany 141164 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Robson

• *
  • Podziękowań: 31
  • Miejsce pobytu: CK
Odp: ISANA
« Odpowiedź #435 dnia: Lutego 27, 2021, 20:17:41 »
Nie, to nie jest normalne. Wystarczy zerknąć do naszej Wiki na inne żyletki, w tym również na Isanę: https://brzytwa.org/wiki/index.php?title=Plik:Zyletka_Isana.jpg
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Offline Łapacz z Sacramento

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 3
« Odpowiedź #436 dnia: Lutego 27, 2021, 20:55:53 »
Nie używałem ich (made in Germany) zbyt wiele, ale maiłem dobre doświadczenia, wbrew forumowej opinii, zwłaszcza z r41. Skoro przenieśli produkcję do Wietnamu i takie rzeczy mają, to może warto  zakupić stary wypust. Pewnie za jakiś czas staną się rarytasem jak London Bridge etc.

Offline Robson

• *
« Odpowiedź #437 dnia: Lutego 27, 2021, 21:03:29 »
Jak dla mnie mogą zniknąć całkowicie  :), nigdy nie potrafiłem się z nimi "dogadać".
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Offline PontiacBandit

• Nowy Użytkownik
  • *
  • Podziękowań: 0
  • Miejsce pobytu: PL
« Odpowiedź #438 dnia: Lutego 27, 2021, 22:44:16 »
Nie, to nie jest normalne. Wystarczy zerknąć do naszej Wiki na inne żyletki, w tym również na Isanę
To nie tak że każda tak wygląda, ale 4 na 10 w paczce, z czego ta którą pokazałem miała największe.

Offline Robson

• *
« Odpowiedź #439 dnia: Lutego 27, 2021, 22:52:19 »
Tak naprawdę żadna nie powinna mieć takich "zadziorów" bo jak pokazuje Twój przykład można sobie zrobić krzywdę.

Offline reza

• Zaawansowany użytkownik
  • Podziękowań: 1
« Odpowiedź #440 dnia: Lutego 28, 2021, 13:36:08 »
Te żyletki to jakiś  odpad chyba

Offline dynks

• Zaawansowany użytkownik
  • Miejsce pobytu: północ
« Odpowiedź #441 dnia: Lutego 28, 2021, 23:23:00 »
Ło panie to z tego vietnamu tylko buty zostało nosić i patrzyć na język  rotfl

Offline kemot

• Stały bywalec.
« Odpowiedź #442 dnia: Marca 01, 2021, 05:32:54 »
Nigdy za nimi nie przepadałem, ciekawe jak przeszły kontrolę jakości i ciekawe czy to tylko opakowanie bądź partia tak wygląda.

Wysłane z mojego RMX2002 przy użyciu Tapatalka

Offline bartgee

• Stały bywalec.
  • Podziękowań: 17
  • Miejsce pobytu: Przywidz, pomorskie
« Odpowiedź #443 dnia: Kwietnia 12, 2021, 23:01:03 »
To nie tak że każda tak wygląda, ale 4 na 10 w paczce, z czego ta którą pokazałem miała największe.

Kupiłem te wietnamskie Isany w piątek. Dzisiaj się im przyjrzałem pod lupą. Każda z 10 szt. ma po 2 zadziory z jednej strony żyletki. Po drugiej nie. W ogóle te żyletki pod lupą wyglądają, jakby były klepane "u Wieśka w garażu". Chyba zostaną w moim pudełku z żyletkami jako ciekawostka, raczej nie zdecyduję się ich użyć. Niemieckiej Isany nie miałem nigdy, ale widziałem foto na naszej wiki.

Offline ŁukaszC4

• Użytkownik
  • **
  • Miejsce pobytu: Polska
« Odpowiedź #444 dnia: Września 29, 2021, 11:54:49 »
Dzisiaj pierwszy raz użyłem Isany made in Vietnam (Kupiona w zimie albo na wiosnę) które są pakowane w biały papierek bez żadnych napisów ani rysunków.Blaszka też bez żadnych napisów ani logo.Są zadziory a do tego jeden bok żyletki wystaje dużo bardziej od drugiego.Samo ostrze wygląda jakby leżało równo tak jak trzeba.
W ogóle nie uważałem na to przy goleniu i nie zrobiłem sobie krzywdy mimo że dokładnie gole dziurki przy nosie ale nie lubię tej żyletki bo jest dla mnie zbyt tępa
Pod względem ostrości to coś jak Voskhod albo Derby Premium tylko w takim jeszcze mniej komfortowym wydaniu.

Offline mao73a

• Nowy Użytkownik
  • *
  • Miejsce pobytu: Kraków
« Odpowiedź #445 dnia: Kwietnia 13, 2022, 09:46:15 »
Ja uwielbiałem te żyletki w wersji "Made in Germany". Jedna wystarczała mi na 4-5 dobrych goleń. Były dość tanie i łatwo dostępne. Kupowałem je hurtem, jak były na promocji. W zeszłym tygodniu skończył mi się właśnie taki hurtowy zakup sprzed 1,5 roku i zakupiłem nowe. Bardzo jestem rozczarowany tymi "wietnamskimi" bez napisów. Nie są takie ostre i po 1-2 goleniach tracą całkiem właściwości. Niestety znowu zakupiłem je hurtowo, bo nie zwróciłem uwagi na inne opakowanie przy zakupie  :-X.

Polećcie mi proszę inne żyletki. Jakie wg Was są porównywalne do "starej" Isany?
Próbowałem Astry (2 rodzaje) i Treet Dura Sharp (stal węglowa) ale nie polubiliśmy się.
Feathery też odpadają, ze wzgl na cenę.

spartis

« Odpowiedź #446 dnia: Kwietnia 13, 2022, 10:20:13 »
Personna Platinum - ew. wersja podobna, ale nieco lepsza moim zdaniem - Gillette Silver Blue.

Offline Kamilmcmxc

• Aktywny użytkownik
  • Podziękowań: 2
  • Miejsce pobytu: Kraków
« Odpowiedź #447 dnia: Lutego 05, 2023, 00:22:54 »
Skuszony promocją w końcu kupiłem paczkę tych żyletek i jestem zaskoczony, wychodzi mi bardzo komfortowe golenie, żyletki zmieniam zawsze pod koniec tygodnia i nie mam z nimi żadnego problemu, albo trafiłem na lepszy wypust albo po prostu Isany mi podeszły tak jak np. Personna, którą uważam za mojego gralla (nie używałem wersji produkowanej w Niemczech).